Kako kupiti poslovno odelo

Odela su uvek u modi.Kako kupiti poslovno odelo Ona su moderna, udobna, i svim muškarcima daju dašak kulture i mode. Odela su izbor odeće za poslovne ljude koji žele da izgledaju i da se osećaju prezentativno. Oni su takođe dobri za odlazak na intervju za posao jer će učiniti da izgledate kao da ozbiljno nameravate da dobijete posao. Međutim, odabir poslovnog odela može biti komplikovan. Neka pravila stila se moraju poštovati. Evo nekoliko važnih saveta o pronalaženju poslovnog odela koje je baš za vas.

Na šta treba obratiti pažnju i kako kupiti poslovno odelo?

1) Boja. Ako kupujete odelo prvi put, onda je preporučljivo da uzmete odelo tamno plave boje. Teget je boja odela bez vremenskog ograničenja i pogodna je za sve socijalne i poslovne funkcije. Nakon što uzmete sebi jedno, pređite na druge boje počev od crne, zatim sive, pa braon.

2) Tkanina. Vuna je najčešća tkanina za odela. Međutim, nisu sva vunena odela ista.Predena vuna je najbolji kvalitet vune za odela, a da ne pominjemo i to što je najjači i najtrajniji. Postoji mnogo drugih različitih vrsta vuna, od tvida i flanela pa da predene, ali je nesumnjivo najbolja od svih češljana vuna. Češljana vuna je upredena. To čini vunu jačom i izdržljivijom. Kada uzmete tkaninu, izaberite veći broj prilikom provere pređe jer što je veći broj, vuna je jača. Vuna se ne gužva. Međutim, postoji mnogo nelegalnih krojača koji poturaju lan umesto vune. Da biste testirali da li je tkanina lanena, onda je zgužvajte i vidite da li ostavlja nabore. Lan, je međutim, dobar za toplije klime i temperature, jer omogućavaju da vazduh cirkuliše. Međutim, kako je rečeno ranije, lan se gužva, a vi ćete morati da provedete više vremena u perionici. Poliesterske tkanine su najgore za odela, jer one ne dišu kao vunena odela i gužvaju se.

3) Kroj. Standardni kroj za odela je američki kroj. Ne sužava struk i najčešće je jednoredan, što znači da se strane jsakoa sastaju na centru. Celi krojevi su takođe popularni, ali ne toliko koliko američki. Oni omogućavaju više prostora u vašem struku , jer se struk ne sužava.

4) Pantalone i sako. Pantalone mogu ili ne moraju imati manžetne u zavisnosti od toga šta želite. Manžetne na pantalonama imaju tendenciju da izgledate kraće, ali formalnije, dok nedostatak manžetni čini da izgledate viši, ali je nešto više neformalno. To će uvek zavisiti od vaše visine. Pitajte vašeg krojača za više detalja. Naime , manžetne ne mogu biti veće od jednog inča. Reveri na sakou su imperativ, ali uvek moraju da budu pljosnati. Možete birati između jednorednih i dvorednih odela. Međutim, jednoredna odela mogu bolje da se uklope.

Da bi neko bio džentlmen, mora da izgleda kao džentlmen. Odela čine da tako izgledate lako i jednostavno. Kupovina jednog može biti nezgodna i skuplja. Ali, pošto su napravljena da traju, onda je to dobar poduhvat. Oni će vam pomoći da ostvarite utisak, dobijete posao, ili čak devojku. Dakle odenite se i srećno.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.