Kako napraviti vuneni prekrivač

Zar ne bi bilo lepo zimi sklupčati se na kauču i uz toplu čokoladu čitati omiljenu knjigu? Zar to ne zvuči božanstveno? Svakako da zvuči. Ali ono što vam nedostaje u ovoj slici, jeste vaš sopstveni vuneni prekrivač, kojim se možete uviti u tim hladnim zimskim mesecima.
vuneni prekrivac
Veoma je lako napraviti vuneni prekrivač. Pored toga što možete sami izabrati boje, takođe možete izabrati i veličinu koju želite. Slede instrukcije, korak po korak, pomoću kojih ćete napraviti sami svoj prekrivač.

Kako napraviti vuneni prekrivač

  1. Kupite dva vunena materijala za svoj pokrivač. U obližnjoj prodavnici tkanina sigurno imate povelik izbor materijala od vune. Možete izabrati ili dva jednobojna vunena materijala, ili pak jedan jednobojni, a drugi sa nekim dezenom. Vodite računa o tome da oba materijala budu iste debjine i teksture. Da biste kasnije uštedeli na vremenu, zamolite prodavca da vam na isti način iseče oba materijala. Treba da znate njihovu širinu i dužinu. Ove mere zavise od toga koliko mali, ili pak veliki prekrivač želite da bude.
  2. Nađite mesto gde možete da položite ova dva vunena materijala. Ako ste uzeli dve jednobojne vunene tkanine, ne morate da brinete o tome koja strana će biti odozgo. Ali, ako ste uzeli jedan materijal sa dezenom, vodite računa da on ide odozgo. Koristite špenadle da pričvrstite jednu tkaninu za drugu i obratite pažnju na to da krajevi budu poravnati. Špenadle treba da budu udaljene najmanje 15 cm od ivice materijala.
  3. Isecite kvadrate veličine 10 x 10 cm, ili 15 x 15 cm na sva četiri ugla materijala. Onda možete da isečete trake koje će biti zavezane u čvor. Trake mogu biti dugačke 10 ili 15 cm, u zavisnosti od toga koliko su vam bili dugi uglovi. Idealno bi bilo da trake budu široke oko 2,5 cm. Možete da koristite selotejp traku da označite delove gde ćete seći. Nije strašno ako vam mere nisu baš precizne. Ono što je bitno jeste da obe trake koje ćete seći imaju iste mere. Uvek secite istovremeno oba materijala.
  4. Počnite sa vezivanjem čvora od jednog ugla. Uzmite prvi par traka i vežite ih u dupli čvor. Učinite isto sa trećim parom traka. Zatim to uradite sa svakim drugim parom traka, sve dok ne završite sve četiri strane prekrivača. Kada to uradite, okrenite prekrivač na drugu stranu, a onda nastavite da vežete preostale parove traka.
  5. Dovršite prekrivač. Ugao treba da bude vezan tako da se donji desni spaja sa gornjim levim uglom.
    Voila! Sada imate svoj sopstveni vuneni prekrivač i možete da uživate u zimskim mesecima uvijeni u svoju kreaciju. Razmislite o tome da napravite vunene prekrivače i za svoju porodicu i prijatelje tako da i zimi osećaju toplinu vaše ljubavi.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Totić

Avatar photo
Trenutno nezaposlena, ali i dalje uvek uživam dok pravim hranu. Zato ću veoma rado podeliti neke tajne iz moje kuhinje ovde..

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *