Kako izabrati skije

Kako izabrati skijeBilo da ste rekreativac ili profesionalni skijaš, vrlo je verovatno da ćete se zapitati kako izabrati odgovarajuće skije. Odabir pravih skija vam može obezbediti ovacije ostalih skijaša na istom spustu ili vas može zauvek odaljiti od bilo kakvih ski staza.

1) Odaberite dužinu skija. Kraće su lakše i okretnije, ali su ponekad manje stabilne pri većim brzinama.

2) Odlučite se za par skija namenjenih naprednijim skijašima, koje su uže na svom središnjem delu i koje omogućuje brže i lakše okrete.

3) Odaberite još napredniji tip skija, koje su šire pri osnovi vaših stopala i samim tim stabilnije za vožnju.

4) Odaberite skije u zavisnosti od čvrstine njihove izrade. Skije koje su čvršće izrade u najvećem broju slučajeva zahtevaju viši stepen znanja i umeća pri vožnji, što nije slučaj sa skijama koje su napravljene od lakših materijala. Istovremeno, njima se lakše upravlja prilikom skretanja i potrebno je manje napora za skijanje na ovakvim skijama.

5) Uverite se da su vaše skije prošle sve potrebne testove i da zadovoljavaju određene specifikacije, kako bi bili sigurni da vas neće izdati ni u kom trenutku.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …