Kako prebaciti MP4 u MP3

Ako tražite kako da prebacite MP4 u MP3, verovatno želite da konvertujete MP4 audio fajl da biste ga slušali na svom MP3 plejeru.

Ali pre nego što pređemo na objašnjenje kako da konvertujete fajlove, hajde da pogledamo osnovne razlike između MP3 i MP4 formata.

mp3 mp4

  • MP3 (MPEG-1, layer 3): MP3 su mali, visokokvalitetni audio-fajlovi koje možete puštati na MP3 plejerima ili softveru. MP3 možete lako napraviti koristeći računar, riper (ripper) program (program za grab-ovanje) koji kopira pesmu sa CD-a na vaš računar, i enkoder (encoder) koji vam konvertuje muziku u MP3 format.
  • MP4 (MPEG-1 part 14): MP4 format se koristi za audio i video. Ovaj tip fajla omogućava visokokvalitetno strimovanje (gledanje/puštanje fajlova) preko interneta, kao i sledeću generaciju mobilnih telefona – čineći MP4 plejere izuzetno traženim spravicama. MP4 programe za puštanje muzike možete skinuti sa interneta.

Postoje dva osnovna tipa MP4 fajlova. Prvi tip se zove Simple Profile, koji se koristi za digitalne video-sadržaje niže rezolucije, koji su veoma popularni za onlajn distribuciju. Druga verzija se zove Advanced Video Coding, koja je kvalitetnija i koristi se za HDTV (high definition television – visoka definicija televizijske slike) sadržaje.

Uprošćeno, MP3 služi za audio-fajlove koji se koriste na MP3 plejerima i u softveru, a MP4 je za audio/video fajlove i koristi se za strimovanje na internetu i na haj-tek mobilnim telefonima.

Prebacivanje (konvertovanje) MP4 u MP3

Da biste prebacili MP3 u MP4, morate da koristite program za konvertovanje formata fajlova. Ovi programi su u velikom broju dostupni na internetu. Mnogi programi koje možete skidati nude vam besplatni probni (trial) period, tako da nije loše prvo isprobati program pre nego što se odlučite da ga kupite.

Tri glavna koraka u prebacivanju MP4 formata u MP3 format:

  • Skinite (download-ujte) besplatni program za konvertovanje ili kupite konvertor koji podržava prebacivanje fajlova iz MP4 u MP3 format.
  • Instalirajte program na vaš računar.
  • Pratite uputstva koja vam nudi program i moći ćete da konvertujete MP4 u MP3.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

Kako napraviti PowerPoint prezentaciju

Microsoft Power Point je moćan program koji vam omogućava da predstavite informacije i vaše ideje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *