Kako je google dobio ime

Kako je google dobio imeU današnje vreme gotovo da ne postoji osoba koja bar nege nije čula reč google. Ali mnogi ipak mnogi ne znaju kako je google dobio ime.

Google je trenutno jedna od najvećih kompanija na svetu i u narodu ćete često čuti kada nešto traže i ne znaju gde da nađu to što žele – „vidi na google-u“ ili „kucaj na google-u“…
I sada je konačno vreme da saznate…

Kako je google dobio ime?

Da bi vam ovo objasnili, moramo se malo vratiti unazad. Zapravo, jedan mali devetogodišnjak je imao zadatak da da ime broju sa jedinicom i 100 nula iza. On je taj broj nazvao „googol“. A zatim je broj 10 na googol dobio naziv googolplex što je i naziv Google-ovog sedišta u Kaliforniji.
Do samog konačnog naziva „Google“ je došlo tako što su Sergej Brin i Lari Pejdž malo drugačije spelovali reč „googol“.
Tako da je konačna verzija i konačno ime danas najpoznatijeg internet pretraživača na svetu – Google.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

Kako gledati TV preko interneta

Nemate pristup televiziji? Nemate TV u sobi? Ili pak želite da gledate nešto drugo u …