Kako napraviti sajt besplatno

Pravljenje sajta besplatnoRazvoj interneta ljudima omogućava da kreiraju veb sajtove lako, brzo i, u nekim slučajevima, besplatno. Postoje sajtovi koji služe ovoj svrsi, i koji imaju gotove šablone na koje se samo dodaje vaš sadržaj. Njihovo korišćenje je besplatno. Većina njih funkcioniše jednostavnim kopiranjem sadržaja u polja koja su za to predviđena. Kao dodatak već postojećim šablonima koje ovi sajtovi omogućavaju, ovi veb sajtovi takođe nude druga pomagala koja možete iskoristiti kako bi vaš sajt učinili još korisnijim i prijatnijim. U ovom tekstu će biti predstavljeni samo neki od primera gde možete napraviti sajt besplatno.

1) Weebly.com nudi aplikaciju za pravljenje sajta koja je izuzetno laka za korišćenje. Ukoliko nemate ranijeg iskustva niti ograničeno tehničko iskustvo u pravljenju sajtova, trebalo bi da budete u mogućnosti da kreirate svoj sajt korišćenjem Weebly-jeve jednostavne drag-and-drop aplikacije. Ukoliko korisnik želi da doda kutiju sa tekstom kako bi pisao, jednostavno može da prevuče „text“ kutiju na bilo koje mesto na sajtu. Korisnici mogu prevlačiti slike i kutije sa elementima, kao što su kutije sa HTML kodom, igrama ili search dugmetom. Weebly nudi korisnicima sajt bez pop-up prozora, mogućnost kreiranja koliko god sajtova žele kao i tutorijal.

2) Webs.com omogućava web hosting. Webs.com šabloni su poređani u zavisnosti od toga koji tip sajta korisnik želi da napravi. On nudi veliki broj različitih šablona, uključujući one poslovne, za organizacije, grupe ili pojedince. Svaki šablon, u skladu sa njihovom upotrebom, ima različitu sadržinu. Primera radi, strane za „poslovne“ sajtove uključuju proizvod, izjavu i stranice radnje. Za dizajniranje strane kliknete na dugme „content“ ili „image“, i pojavljuje se kutija u koju možete staviti fotografiju ili tekst. Postoje takođe i kutije elemenata koje omogućavaju korisnicima da dodaju karakteristike. Webs.com takođe nudi help module.

3) Wix.com pruža mogućnost izgradnje sajta u flash-u, besplatno. Flash sajtovi su za one korisnike kojima se sviđa izgled Flash web stranica. Flash čini slike i web sajtove svetlijim i čistijim. One takođe omogućavaju animaciju između dva korisnika. Iako Wix ima već gotove šablone za individualne korisnike, za ličnu upotrebu, za muzičare, fotografe i biznismene, svi oni mogu da naprave korisne sajtove. Sajtovi su već prethodno dizajnirani i omogućavaju korisnicima da unesu svoj tekst i sadržaj. Postoje forumi i help moduli za nove korisnike.

4) Ampforwp.com je najnoviji plugin za WordPress sajtove koji konvertuje vaš postojeći WordPress sajt u potpuno optimizovan mobilni sajt po najnovijim standardima i tehnologijama.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

Jedan komentar

  1. Normalno sajtovi koje napravite nisu bas profesionalni i postoje puno ljudi koji ce imati isti izgled sajta kao vi.Zato ako vam treba dobar veb sajt,platite nekom profesionalcu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *