Kako oprati zavese

Kako oprati zaveseVodite računa o čistoći i najmanjeg dela vaše kuće, i u ovom članku saznajte kako oprati zavese. Kada su zavese u pitanju, iako one ne spadaju u grupu stvari koje trebate da čistite i perete jednom nedeljno, njih svakodnevno treba prati. Trebate da uklonite svu prljavštinu sa zavesa bez da ih oštetite. Držite se ovih uputstava.

Kako oprati zavese?

1) Obratite pažnju na deklaraciju i poštujte uputstva koja su tamo data.

2) Skinite zavese sa garnišle i uklonite kukice.

3) Stavite zavese u mašinu za pranje samu, dakle bez drugog rublja. Ukoliko je u pitanju specifičan materijal, zavesu trebate ručno oprati u kadi.

4) Dodajte prašak za pranje u veš mašinu ili u kadu u kojoj perete zavesu. Ukoliko zavese perete ručno u kadi, okrećite je i cedite bez nekih naglih pokreta da je ne bi pocepali. Iscedite vodu. Onda dodajte svežu vodu kako bi zavese isprali.

5) Podesite veš mašinu za određeni tip pranja. Odaberite vruć ili hladni ciklus. Ne biste želeli da pocepati ili ošteti zavese toplim pranjem.

6) U zavisnosti od vrste zavese, dozirajte količinu vode – deblje zavese će trebati veću količinu vode za ispiranje.

7) Pažljivo izvadite zavese iz bubnja kada mašina završi sa pranjem. Prostrite ih kako bi se osušile. Ukoliko to učinite odmah po završetku pranja, sprečićete nabiranje zavesa. Ukoliko ste ih prali u kadi, iscedite zavese što je više moguće. Nakon što zavese skinete sa žice za veš, okačite ih ponovo na prozor kako bi se do kraja osušile.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …