Kako destilovati vodu

Kako destilovati voduDestilovana voda je čistija ali i mineralno siromašnija od vode koju nalazimo u zemlji. Postoje različita mišljenja o tome da li je zdravo piti ovu vodu ili ne. Ona neće biti predmet ovog članka. Cilj ovog teksta biće da vas uputi na to kako destilovati vodu kod kuće. Pored toga što se može postaviti kao interesantan naučni eksperiment, ovo vam može i uštedeti novac.

1) Počnite sa pripremom destilovane vode tako što ćete napuniti balon od nerđajućeg čelika, kapaciteta 3-5 litra, vodom sa česme.

2) Postavite okrugli, stakleni sud da pluta po površini. Uverite se u to da ne dodiruje dno. Ne biste hteli da voda koja se nakupi u tom sudu iskipi. (Ona će se zagrejati). Ukoliko u sudu ima dovoljno vode, sud će jednostavno plutati po površini vode.

3) Okrenite poklopac posude i napunite je ledom. Ovim ćete napraviti toplotnu barijeru koja će kreirati kondenzacioni efekat. (Voda koja isparava će kondenzovati pre dodiru sa hladnim poklopcem koji stoji kao prepreka).

4) Uključite ringlu i zagrejte vodu iz česme do ključanja. Dok voda ključa, počeće da isparava i da se skuplja na konveksnoj strani poklopca. Onda će se ponovo vratiti u tečno stanje i nakapaće nazad u sud sa vodom.

5) Sklonite sud sa ringle i pažljivo sklonire poklopac. Verovatno ćete morati da uklonite led sa poklopca. Destilovana voda koja je kapala sa poklopca će sada biti u staklenom sudu. Prilikom uklanjanja suda sa ringle, koristite rukavice kako se ne bi opekli. Ohladite destilisanu vodu pre nego što je premestite u boce.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovan Spasojević

Avatar photo
Obožavam da istražujem i dolazim do novih saznanja. Jako mi se dopada vaš sajt. Pokušaću i ja da doprinesem neki savetima.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …