Kako do čvrste zadnjice

Kako do čvrste zadnjiceVežbanje, fizička aktivnost i bilo kakav vid rekreacije je nešto za šta bi trebalo da se nađe vremena u toku dana, jer je veoma važno kako za zdravlje tako i za dobar izgled. Za svaki deo tela postoji veliki broj različitih vežbi i mnoge od njih su lake i veoma lako se izvode i kod kuće. To se naročito odnosi na vežbe za zadnjicu. Pa evo nekoliko predloga za jednostavno i lako vežbanje za čvrstu zadnjicu…

Kako do čvrste zadnjice?

1) Čučnjevi su najbolja i najefikasnija vežba za zatezanje zadnjice. Međutim, važno je voditi računa da se vežba pravilno kako ne bi doslo do problema sa kolenima i kičmom i kako bi vežbanje bilo efikasno. Dakle, da bi se pravilno radili čučnjevi samo vodite računa o tome da vam oslonac ne bude na nožnim prstima i gledajte da vam telo bude uspravno, ne naginjite se ni napred ni nazad.Radite po 10 čučnjeva u serijama, a broj serija vremeno povećavajte.

2) Još jedna jednostavna varijanta vežbanja, koju možete obavljati kod kuće, su čučnjevi koji se rade uza zid. Naslonite leđa uz zid i polako se spuštate do polučučnja i isto tako polako se dižete do gore. Takođe se radi u serijama.

3) Penjanjem uz stepenice se takođe postižu veoma značajni rezultati. Ta vrsta vežbe je efikasna i za zatezanje mišića na butinama (prednje i zadnje lože) i za zatezanje zadnjice.

4) Istezanje leđa je vrlo efikasna vežba za donji deo leđa i zadjicu a takođe je veoma jednostavna i daje brze rezlutate. Legnete na stomak na pod, ispružite se skroz, podignite ruke do glave i podižite gornji deo tela što više od poda a da pri tom donji deo ostaje sve vreme na podu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …