Kakopedija > Sport i aktivnosti > Rekreacija > Kako do čvrste zadnjice

Kako do čvrste zadnjice

Kako do čvrste zadnjiceVežbanje, fizička aktivnost i bilo kakav vid rekreacije je nešto za šta bi trebalo da se nađe vremena u toku dana, jer je veoma važno kako za zdravlje tako i za dobar izgled. Za svaki deo tela postoji veliki broj različitih vežbi i mnoge od njih su lake i veoma lako se izvode i kod kuće. To se naročito odnosi na vežbe za zadnjicu. Pa evo nekoliko predloga za jednostavno i lako vežbanje za čvrstu zadnjicu…

Kako do čvrste zadnjice?

1) Čučnjevi su najbolja i najefikasnija vežba za zatezanje zadnjice. Međutim, važno je voditi računa da se vežba pravilno kako ne bi doslo do problema sa kolenima i kičmom i kako bi vežbanje bilo efikasno. Dakle, da bi se pravilno radili čučnjevi samo vodite računa o tome da vam oslonac ne bude na nožnim prstima i gledajte da vam telo bude uspravno, ne naginjite se ni napred ni nazad.Radite po 10 čučnjeva u serijama, a broj serija vremeno povećavajte.

2) Još jedna jednostavna varijanta vežbanja, koju možete obavljati kod kuće, su čučnjevi koji se rade uza zid. Naslonite leđa uz zid i polako se spuštate do polučučnja i isto tako polako se dižete do gore. Takođe se radi u serijama.

3) Penjanjem uz stepenice se takođe postižu veoma značajni rezultati. Ta vrsta vežbe je efikasna i za zatezanje mišića na butinama (prednje i zadnje lože) i za zatezanje zadnjice.

4) Istezanje leđa je vrlo efikasna vežba za donji deo leđa i zadjicu a takođe je veoma jednostavna i daje brze rezlutate. Legnete na stomak na pod, ispružite se skroz, podignite ruke do glave i podižite gornji deo tela što više od poda a da pri tom donji deo ostaje sve vreme na podu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 10, prosek: 4,70

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jovana Milanković
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

Kako plivati

Plivanje je zabavan sport u kom uživaju ljudi svih generacija širom sveta. Kod mnogih ljudi, …