Kako ukloniti strije

Ovo je tekst za sve vas koji se pitateKako ukloniti strije kako ukloniti nastale strije. Strije predstavljaju estetski problem i obično se javljaju usled trudnoće, u periodu adolescencije, ili usled naglog povećanja mišićne mase (kao npr prekomernim uzimanjem kreatina).
One se pojavljuju na koži u vidu linija i ne brinite se – nisu štetne po zdravlje. Samo naravno narušavaju vašu lepotu i vizuelno vašu kožu. Postoji nekoliko efikasnih načina kako da ublažite vidljivost strija, ali nažalost gotovo da je nemoguće potpuno ih iskoreniti i ukloniti.
Sada ćemo vam predstaviti nekoliko saveta i načina šta možete uraditi po ovom pitanju:

Kako ukloniti strije

  1. Preventiva. Najbolji savet je da na strije delujete upravo u njihovoj ranoj fazi pojavljivanja. Prepoznaćete ih po boji i ako su ljubičaste ili crvenkaste lakše ćete ih ublažiti. Na vreme ih uočite jer će svaki dalji tretman i proces njihovog uklanjanja biti efikasniji što se pre deluje.
  2. Vitamin E. Obavezno povećajte unos ovog vitamina. On je od izuzetne važnosti za zdravlje vaše kože i za njen lep izgled. Najbolji izvori vitamina E su: integralne žitarice, bademi, kikiriki, biljna ulja itd. Uvrstite ih u vašu ishranu a po potrebi možete se konsultovati sa lekarom o korišćenju suplemenata u obliku kapsula koje sadrže vitamin E. Neka obavezna dnevna doza ovog vitamina je 15 mg.
  3. Mleko za telo. Ovo je još jedan od prirodnih načina kako možete preventivno delovati na pojavu strija, a i u periodu kada su se one već pojavile. Birajte ona najkvalitetnija, nemojte na tome štedeti, jer vam u mnogome mogu pomoći u očuvanju zdravlja vaše kože i njenom lepšem izgledu. Mleka za telo obično u sebi sadrže vitamine A, C i E. Konsultujte se sa vašim doktorom koji bi proizvod najviše odgovarao vašem tipu kože.
  4. Aloe Vera. Ovo je sjajna biljka koja ima višestruka pozitivna dejstva, a između ostalog može vam jako koristiti u borbi protiv neželjenih strija i pojava na koži. Za negu kože obično se koristi u obliku krema ili sprejeva.
  5. Lasersko uklanjanje. Pored ovih prirodnih metoda koje smo vam predstavili, možete se odlučiti i za uklanjanje strija laserom. Pre same odluke, savetujemo vam da se prvo konsultujete sa vašim lekarom i detaljnije informišete o ovoj metodi. Inače, lasersko uklanjanje se smatra jako efikasnim i rezultati se mogu videti već posle prvog tretmana, a za onaj pravi efekat potrebno je uraditi nekoliko tretmana u razmacima od po mesec-dva.

Pročitajte i Kako sprečiti pojavu strija tokom trudnoće.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

3 komentari

  1. Koliko ja znam,strije se ne mogu potpuno ukloniti,mogu se delimicno prikriti,ali one ostaju za ceo zivot(kao oziljci).

  2. Avatar photo

    Ja sam imala priliku da ih uklonim jednim od domaćih preparata. Samo je moj savet BITI UPORAN i ne odustajati! :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *