Kako ukloniti dim od cigareta

Kako ukloniti dim od cigaretaUkloniti dim od cigareta iz sopstvene kuće nije lak zadatak. Miris dima se zadržava danima, a ponekad i mesecima. Uklanjanje mirisa često zahteva više pokušaja sa više od jednog rešenja. To je lakše, međutim, vi pokušavate da oslobodite svoj dom i od drugih dimova, što je dugotrajan ostatak od duvanskog dima koji sadrži kancerogene i teške metale, prema New York Times-u. Prvo sredite mirise i onda možete da radite u svojoj kući, eliminišući tvrdoglavi duvanski miris zauvek.

1) Postavite posudu sa sirćetom u svakoj sobi svoje kuće da bi apsorbovali mirise u vazduhu. Alternativno, umočite peškir u sirće. Iscedite peškir dok ga gotovo ne isušite. Podignite peškir iznad glave i zaljuljajte ga po sobi.

2) Perite odeću, kao i obično, običan deterdžent uklanja miris cigareta. Ako je odeći potreban jači miris, ubacite 1 / 2 šolje sode bikarbone pri svakom pranju. Međutim, ovo se odnosi na ceo orman, jer se dim širi i na odeću koje visi u ormaru. Odnesite kapute i jorgane na hemijsko čišćenje, ako oznaku to zahteva.

3) Pospite sodu bikarbonu na tepih i mebl i ostavite da odstoji preko noći. Usisajte kao i obično.

4) Napunite kofu sa 50/50 sredstvom za beljenje i vodom. Napunite drugu kofu do pola pola običnom vodom. Umočite metlu u rastvor za čišćenje i nakvasite zadimljene zidovi gore i dole. Isperite četku u čistoj vodi pre nego što je opet stavite u rastvor za čišćenje da bi se oslobodila prljavštine.

5) Očistite zidove sredstvom za čišćenje pre nego što okrečite sobu. Očekujte da ćete platiti više za proizvode koji inhibiraju stare mirise.

6) Dodajte nekoliko kapi deterdženta u posudu za vodu, zamočite krpu za brisanje u nju. Istisnute onoliko vode koliko možete. Obrišite nameštaj, kompjutersku opremu i druge čvrste površine u prostorijama u kojima je bilo dozvoljeno pušenje. Stavite osušene mirišljave listove u fioke stola.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    divni saveti,sledeća generalka kuće i biće primenjeno

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *