Kako privremeno obrisati Facebook profil

Ukoliko želite da obrišete svoj Facebook profil, možete to učiniti na dva načina. Prvi je da ceo nalog izbrišete zauvek, a drugi je da ga izbrišete privremeno sa mogućnošću da ga nekada ponovo aktivirate.

U ovom članku ću vam opisati  kako možete obrisati svoj facebook nalog za drugi način, tj. da deaktivirate na određeni period.

U ovom slučaju vaš profil neće biti dostupan nikome na Facebook-u, a tagovi sa svih slika na kojima ste vi će biti izbrisani. Sledi detaljno objašnjenje i uputstvo.

Uputstvo

  1. Ulogujte se na svoj Facebook nalog. Kliknite na strelicu u okviru menija koji se nalazi u gornjem desnom uglu sajta, a zatim izaberite „Podešavanje naloga (Account Settings)„. Na novoj stranici je potrebno da iz menija sa leve strane izaberete „Bezbednost (Security)“ Otvoriće vam se nova stranica u okviru koje trebate pri samom dnu da kliknete na „Deaktiviraj nalog (Deactivate your account)
  2. Otvoriće se strana za deaktivaciju na kojoj piše „Da li si siguran/na da želiš da deaktiviraš svoj nalog? (Are you sure you want to deactivate your account?).
  3. Izaberite razlog zbog kojeg želite da privremeno izbrišete svoj nalog na Facebook-u. (neophodan korak)
  4. Samo ukoliko želite popunite polje „Please explain further“ razloge brisanja naloga.
  5. Štiklirajte opciju „Odjavi se od primanja budućih e-poruka od Fejsbuka (Email opt out). Ovo će vas osloboditi i svih email poruka koje Facebook šalje svojim korisnicima. Ako ovo ne izaberete vaši prijatelji će i dalje moći da vam šalju pozivnice, da vas taguju na slikama itd.. Zato se preporučuje da ovu opciju ipak izaberete.
  6. Pritisnite dugme „Potvrdi (Confirm). Vaš nalog postaje „sakriven“ od strane svih korisnika na Facebooku. To znači da je privremeno deaktiviran i niko ga ne može posetiti. Međutim, ukoliko budete nekada hteli ponovo da ga aktivirate, moći ćete ceo nalog ponovo da povratite u bilo koje vreme.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

Kako gledati TV preko interneta

Nemate pristup televiziji? Nemate TV u sobi? Ili pak želite da gledate nešto drugo u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *