Kako flertovati sa devojkom ili muškarcem

Flertovanje je, u osnovi, način da se upoznaju potencijalni partneri i da se vidi da li su oni kompatibilni. U nekim situacijama, kao što su izlasci ili žurka, flertovanje je jedini način da se otvore vrata za emotivnu vezu sa nekim koga ne poznajete, i koga možda, drugačije više nećete ni videti. Zbog svega toga, flertovanje je veoma važna veština, i upravo je ona ta koja mnoge čini nervoznim. Postoji čitava umetnost flertovanja, ali, to je umetnost koja može da se nauči. Evo par saveta koji vam mogu biti od pomoći.

Flertovanje sa devojkom/muškarcem

  1. Ne očekujte previše. Flertovanje je zabavno, ali samo ukoliko ga ne shvatate preozbiljno. Uglavnom ćete sa nekim flertovati kratko i onda može da se desi da sa tom osobom više nikada ni ne razgovarate. Ako se u flertovanje uvek upuštate očekujući da ćete sa tom osobom početi da se zabavljate, ili čak venčate, bićete veoma razočarani − i verovatno ćete delovati pomalo očajni, a rezultati flertovanja će retko kad biti pozitivni. Ne zaboravite − vi samo flertujete.
  2. Čitajte govor tela. Da li osoba sa kojom flertujete izgleda pristupačno? Da li deluje zainteresovano za vas? Od trenutka kada vidite osobu sa kojom biste flertovali, počnite sa čitanjem njegovog/njenog govora tela. Kada započnete flert sa tom osobom, govor tela je često jedini način da vidite da li je ta osoba, ustvari, zainteresovana za vas. Većina nas je prirodno nadarena da čita govor tela, ali se signali lako mogu pogrešno protumačiti i zato budite pažljivi i strpljivi. Ako vidite jedan signal koji ukazuje na to da je data osoba zainteresovana za vas, čekajte i druge koji će to i potvrditi.
  3. Ostvarite kontakt očima, ali na kratko. Najbitnije je da ne buljite. Datoj osobi uputite letimičan pogled, nasmešite se očima, a onda polako skrenite pogled. Ako se osvrnete i primetite da ta osoba gleda tražeći vaš pogled, verovatno je zainteresovana za flert.
  4. Započnite razgovor sa osobom koja vas interesuje. Veoma je bitno da brzo odreagujete nakon uspešnog flerta tako što ćete započeti razgovor. Ako osobu sa kojom flertujete ne poznajete od ranije, onda jednostavno ćaskajte. Možda je najbolji način da započnete razgovor tako što ćete početi sa nekim jednostavnim zapažanjem koje se završava pitanjem: „Lep dan, zar ne?“ ili „Ovo mesto je krcato?“. Ovo su samo neki primeri. Nije važno šta vi kažete. Vama zapravo, odgovor na ovo pitanje ne treba, već, jednostavno, pozivate tu osobu na razgovor. Ako ta osoba ljubazno odgovori, nastavite razgovor. Ako ne odgovori, ili ako deluje zauzeto ili nezainteresovano, on ili ona onda verovatno nije zainteresovana za flert sa vama. Na početku razgovora nije preporučljivo da pričate ni o čemu ličnom. Razgovarajte o svom okruženju, predstavi koju ste nedavno gledali itd, ali ne pričajte puno o sebi i ne postavljajte lična pitanja.
  5. Postepeno otkrivajte informacije o sebi, po sistemu reciprociteta. Ako ćaskanje dobro prođe, nastavite tako što ćete otkriti nešto o sebi − nešto sitno, kao na primer, čime se bavite ili kako vam se dopala predstava koju ste gledali. Naravno, u nekom trenutku ćete želeti da se predstavite sa nadom da ćete čuti kako se i ta osoba zove. Ključ za deljenje informacija je da se oboje postepeno otvarate. Pričajte na smenu, i svaki put kad vam sagovornik da neku informaciju o sebi, i vi recite nešto slično o sebi, a možete i da kažete i malo više od toga. Na primer, ako razgovarate sa devojkom koja kaže da pohađa neke časove tokom leta, možete okriti da i vi to isto radite i dodati koji su vam časovi najzanimljiviji. Ovo je poziv za nju da otkrije više informacija o sebi. Na ovaj način se prisnost u razgovoru postepeno povećava. Ne želite da o sebi otkrijete previše za kratko vreme, a ne bi trebalo ni da pokušavate da navedete svog sagovornika na to isto.
  6. Posvetite datoj osobi nepodeljenu pažnju. Smejte se njenim šalama, slušajte njene priče, i nemojte da vam pažnju odvraćaju dešavanja oko vas. Mnogo je važnije da delujete zainteresovano, nego da budete interesantni i nikako nemojte da samo vi pričate. Pažljivo slušati je mnogo važnije za uspešno flertovanje od domišljatosti.
  7. Koristite govor tela kako biste nagovestili svoje romantične namere. Ako se situacija dobro odvija, pokušajte da prevaziđete barijeru dodira. Tokom razgovora, na trenutak nežno dodirnite njegovu ili njenu ruku. Ili, budite samouvereniji i kada prelazite ulicu, držite njega ili nju za ruku, ili ako idete do vašeg mesta ili stola, nežno ih povedite držeći ih pod ruku. Ovakav dodir pomaže da se razbije barijera „ličnog prostora“. Obratite pažnju na crvene zastavice, jer neki ljudi imaju problema sa „ličnim prostorom“ i njima ne treba stvarati neprijatnu situaciju. Uglavnom žene mogu mnogo ranije da pokušaju sa dodirom tokom razgovora nego muškarci. Mnoge žene se osete ugroženo kada muškarac koga su tek upoznale uđe u njihov lični prostor, dok većina muškaraca je pristupačnija za dodir. U svakom slučaju, nastavite sa oprezom, i ustuknite ako dobijete negativne ili izmešane signale.
  8. „Sklopite posao“. Uglavnom je flert bezazlena zabava, i na tome će se u većini situacija i završiti. Ali s vremena na vreme upoznati nekoga koga biste želeli ponovo da vidite i za koga mislite da bi želeo da ponovo vidi vas. Na kraju krajeva, flertovanje je vrsta rituala udvaranja, način da se upozna potencijalni dečko ili devojka, možda čak i budući supružnik. Ali, još nikad u startu ne razmišljajte daleko da biste brinuli o planovima za venčanje; počnite od toga što ćete uzeti broj telefona. Za većinu ljudi, ovaj deo je težak, jer, zapravo, morate da obelodanite svoje namere, i tako rizikujete da ćete biti odbijeni. Budite hrabri, jer nemate šta da izgubite. Recite toj osobi da želite da ga/je ponovo vidite i jednostavno tražite broj telefona, ili, ako vam se čini ispravnim, pokušajte da zakažete sastanak u bliskoj budućnosti. Ako osoba nije zainteresovana, ne brinite. Uvek će se naći neki tip ili devojka, sa kojim/kojom možete da flertujete.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *