Kako raskinuti vezu sa partnerom

Svi mi znamo da je teško raskinuti. Ali, ukoliko niste par iz bajke koji živi srećno do kraja života, raskidanje je nezaobilazan deo života. I dok je na vama da izaberete svoj lični stil za raskidanje, ako želite da izbegnete lošu karmu za buduće veze, usvojićete nekoliko osnovnih pravila u vezi sa raskidom.
Kako raskinuti

Kako raskinuti sa partnerom

  1. Izaberite odgovarajuće mesto. Što je manje prometno, to bolje. Nemojte da to bude mesto gde će ta osoba da se oseća ranjivije nego što je potrebno; međutim, čuvajte se i scenarija koji možda može da se desi – da vaš(a) bivši (bivša) izgubi kontrolu i pribegne nasilju.
  2. Izaberite pravo vreme. Nikako to ne radite za praznike i posebne prilike kao što su rođendani i godišnjice. Da li zaista želite da se vaš(a) bivši (bivša) seti vaše bezosećajnosti svaki put kada dođe taj dan?
  3. Uradite to lično. Ako je veza relativno sveža, možda možete da se provučete sa raskidanjem putem telefona. Ali, ako ste izašli više puta zajedno, zar ne mislite da bi to bilo malo grubo?
  4. Budite iskreni, ali osećajni. Niko ne voli da bude ostavljen. Ali, bar cenimo istinu kad se sve to završi. Osim ukoliko je ta istina da vam on(a) više nije privlačan (privlačna), da je našao (našla) nekog boljeg, ili da vam je jednostavno dosadila vaša veza.
  5. Držite svoje emocije pod kontrolom. Nemojte da delujete presrećni zbog raskida jer ćete izgledati kao da ste zlobni. Budite ljubazni, brižni i uviđajni.
  6. Ne reagujte. Neki ljudi ne umeju da se nose sa odbijanjem. Neki viču, vrište ili plaču. Ali, to ne znači da vi treba da odreagujete kada se oni „raspadnu”. Zapamtite – odbijanje boli. Već ste u prednosti samim tim što vi ostavljate. Pustite onoga koji je ostavljen da se ponaša smešno, ako je to njegov/njen izbor. Ali, ako njegov/njen ispad poprimi velike dimenzije – bežite odatle! Ne čekajte ishod!
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *