Kako skočiti u bazen

Želite skočiti u bazen i zadiviti sve oko vas? Dođete do bazena, vaši prijatelji i porodica gledaju sa divljenjem kako stajete u položaj da skočite i zaronite u bazen. Graciozno, polećete u vazduh i slećete u bazen – na stomak. Zar ne želite da zaronite u bazen kao staložen i sjajni olimpijac? Sa malo vežbe zapanjićete svoje prijatelje, a možda i sebe. Čitajte dalje da biste naučili kako skočiti u bazen.

Kako skočiti u bazen

1) Stanite prstima vašom stabilnijom nogom (desnom ako ste dešnjak, levom, ako ste levonogi) na ivicu bazena. Namestite suprotnu nogu malo iza stabilnije noge ali ne direktno iza nje.

2) Namestite bradu ka grudima. Ispružite ruke iznad glave, sa dlanovima na gore i dominantnom rukom ispod druge ruke. Obmotajte donju ruku oko gornje i spojite palčeve.

3) Malo se savite i naciljajte očima na otprilike tri koraka dalje u bazen, od mesta gde stojite.

4) Držite ruke podignute iznad glave. Ruke ća pratiti gde vam oči ciljaju. Lagano savite kolena i tada se odgurnite zadnjom nogom. Držite telo u liniji sa zadnjom nogom i prednjom nogom pod uglom od 45 stepeni dok zaranjate u vodu.

5) Držite noge spojene, ruke pravo, telo ispravljeno dok zaranjate u vodu. Dok vam telo gubi brzinu, počnite da izranjate ka površini. Sačekajte aplauz.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *