Kako sagoreti masti bez teretane

Kako sagoreti mastiZar ne želite da budete vitki? Naučite kako sagoreti masti! Potrošili ste mnogo novca na teretanu ali i dalje imate višak kilograma. Pa nije ni čudo jer mnogo ljudi radi isto to. Učlane se u teretanu i ne odlaze u nju jer nemaju vremena zbog posla. Zapravo, rešenje je jednostavno, samo integrišite vežbe u vaš svakodnevni život. Ovaj korak će vam potrošiti manje novca nego teretana i odlazak u nju. Sledi nekoliko jednostavnih saveta koji vam mogu pomoći da pretvorite dnevne aktivnosti u vežbe za sagorevanje masti.

1) Vežbajte tokom svojih svakodnevnih zadataka. Kada sedite za svojim radnim stolom na poslu pokušajte da podignite noge ili da se pomerite levo i desno. Pravite kružne pokrete rukama svakih pola sata. Ustanite na svakih sat vremena i hodajte po kancelariji, poskočite pomalo svaki put kad idete u kupatilo.

2) Vežbajte dok se opuštate. Ostavite daljinski upravljač dok gledate TV. Ovako ćete morati da ustanete ako želite da promenite kanal ili podesite jačinu zvuka. Zvuči jednostavno ali ćete povećati broj koraka naročito ako svakodnevno ponavljate radnju.

3) Šetajte za vreme ručka. Da li želite da podelite svoja iskustva sa prijateljima? Da li obično razgovarate sa prijateljima dok jedete? Sada je vreme za vas da pričate sa svojim prijateljima dok hodate za vreme ručka ali hodatje nekoliko blokova oko svoje kancelarije i ne zaboravite da obujete patike. Pešačite do kancelarije čak i ako idete kolima.

4) Parkirajte automobil na mestu dalje od uobičajenog i koristite stepenice, a ne lift. Međutim, nikada ne menjajte vašu bezbednost i sigurnost za ovu vežbu.

5) Vežbajte dok obavljate kućne poslove. Ne brinite ako nikada niste koristili traku za trčanje. I dalje možete da uradite kardio vežbe dok obavljate kućne poslove kao što su čišćenje usisivačom, metlom i baštovanstvo. Ove aktivnosti će povećati rad srca i sagoreti masti.

6) Igranje. Nemojte samo gledati decu kako se igraju loptom, nego im se pridružite. Pokušajte da igrate žmurke, uhvati i baci, itd.

7) Uvek rasporedite vreme za vežbanje. Ako nemate dovoljno vremena odjednom možete podeliti vreme na nekoliko delova tokom jednog dana.

7) Kupovina. Prilikom kupovine, šetajte po holovima tržnog centra. Na ovaj način možete da sagorite masti i možda čak vidite rasprodaju koju ranije niste uočili.

8) Promenite predrasude. Vaše predrasude prema vežbanju ili sportu u velikoj određuje vaša motivacija. Nemojte misliti o vežbama kao moranju nego kao hobiju. Pokušajte da slušate omiljenu muziku, gledate emisije ili vežbate na mestu gde možete uživati kao što je gradski park.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Milanković

Avatar photo
Sport je moja inspiracija u životu. Radim kao fitnes instruktor i nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *