Kako aranžirati salvete

Salvete su primarne na svakom stolu i vrlo je bitno da naučite kako ih aranžirati. Ali samo zato što su neophodne ne znači da ne mogu biti dekorativne. Postoji mnogo načina da se srede čak i najjednostavnije bele salvete, mnoge od njih na brz i lak način – a najbolje od svega je to što ne morate uključivati komplikovani origami ili nešto u obliku labuda.

Kako aranzirati salvete

Salvete

  1. Prstenovi za salvete su klasičan način da sredite svoje salvete ali čak i ako nemate nijedan prsten za salvete još uvek možete dobiti efekat. Iskoristite trake, ovo je od velike koristi za one kratke komade koji vam uvek ostanu kada nešto pakujete ili ako ste sačuvali lepu traku od poklona, ponovo je iskoristite ovde. Ili umesto trake uzmite papir za pakovanje, tapete, ili neki drugi ukrasni papir (bolji je teži). Isecite trake širine 2.5cm ili 2.5cm x 2, koristeći obične makaze ili nešto sa ukrašenim ivicama. Možete da ukrasite trake nekim detaljem ako želite. Zamotajte trake oko uvijenih salveta, isecite krajeve tako da se preklapaju na pola inča ili slično i ojačajte krajeve dvostranim trakama ili sa malo lepka iz tube.
  2. Ako želite da malo više ukrasite vaše salvete dodajte još malo dekoracija. Iskoristite kravatu sa resamna, perje, cveće, lišće, malo ulepšavanja ili Božićne ukrase za savijene salvete. Ili pričvrstite stare broševe na delove čvrstog satena ili šarene trake kao glamurozni dodatak za salvete.
  3. Da bi napravili sopstveni višekratni prsten za salvete kupite elastične tkanine. Sa tankim elastičnim koncima i nekim kuglicama možete da kreirate pomoću perlica narukvice u stilu prstenova za salvete. Ako kupujete šire komade, možete da ih prekrijte tkaninom, dugmićima ili drugim ukrasima koristeći malo lepka ili iglu i konac. Ojačajte elastične krajeve iglom i koncem.
  4. Umesto ideje da vam ukras za salvete bude prsten, možete da se odlučite da savijete salverte u razne oblike. Ukoliko ste zainteresovani za izradu dekorativnog dizajna, tu su knjige i sajtovi sa korak-po-korak uputstvima o tome kako da kreirate ove oblike pomoću pegle i malo štirka. Ako želite nešto malo jednostavnije probajte ovaj osnovni oblik džepa. Raširite salvetu u oblik kocke. Sklopite donje ivice do sredine salvete. Savite (novu ) donju ivicu ponovo na vrh. Onda svaku stranu savite unazad tako da ih sastavite na sredini. Sklopite strane na isti način ponovo da biste napravili uži džep. Sada salvete stavite na sto i stavite u džep šta god želite – pribor za jelo, grisine, cveće, meni kartice ili bilo drugo šta želite.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *