Kako zaštititi obuću od zimske soli

Obavezna stvar posle čišćenja snega je posipanje zimskom solju, rizlom, pepelom i svime šta komunalne službe koriste kako bi se sprečilo klizanje i prolaznika, ali i automobila. Loša strana tih posipa je što dospevaju i na našu obuću i odeću, ostavljajući ružne tragove, ali i uništavajući ih. Kako spasiti obuću?
Kako zastititi obucu od zimske soli

Kako zaštititi obuću od zimske soli

  1. Kada uđete na suvo, obuću obavezno osušite i izbrišite. Da li je so ostavila tragove na vašoj obući, videćete tek kada se obuća osuši.
  2. Koristite zaštitne kreme za obuću pre nego što izađete na sneg. Mogu se naći vrlo kvalitetne po vrlo pristupačnim cenama, a sve zavisi od toga koju i kakvu obuću imate, koji su materijali u pitanju i kako se tretiraju.
  3. Ako vam nijedno sredstvo nije pri ruci, sanirajte prvobitnu štetu običnom kremom za ruke. Razmažite i ostavite obuću da upije.
  4. Ultimativno rešenje za skoro svaki tip obuće je najobičnija bebi krema poznatija kao „Pavlovićeva mast“. Ako svoju obuću pre izlaženja negujete ovom kremom, ona će ostati potpuno suva, a so neće uspeti da se nahvata budući da će površina obuće biti masna. Ovu kremu nećete morati da nanosite baš pred svakog izlaženja, ali procenite sami. Dodatni savet je da kremu nanesete i oko šavova oko đona obuće, zato što zimska so ima tendenciju da vam uništi konac šava, pa biste mogli da ostanete bez đona i da u sred zime nosite obuću na popravku.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *