Kako zaraditi preko YouTube partnerskog programa

YouTube poseduje partnerski program koji omogućava članovima da zarade tako što se postavljaju plaćene reklame u okviru klipova koji su članovi napravili. Ovaj partnerski program omogućava članovima detaljnu demografsku statistiku pregleda klipova kao i brojna autorska prava i zaštite nad klipovima.

Da bi neko postao član YouTube partnerskog programa potrebno je da ima veliku popularsnost kao član YouTube-a, što znači da redovno kreira i ubacuje nove klipove na svoj kanal, da ima veliki broj pretplatnika na svom kanalu, kao i da klipovi imaju veliki broj pregleda na dnevnom nivou. Pored ovoga svi klipovi moraju biti originalni i ne smeju kršiti autorska prava. Sve ovo se uzima u obzir prilikom primanja članova u partnerski program.

Ukoliko član koji želi da uđe u partnerski program ispunjava uslove može da aplicira preko YouTube sajta.
Ovde možete pročitati dosta više detalja o partnerskom programu na YouTube-u.

Izvor: How to Make Money on YouTube

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Kakopedija

Avatar photo
Kreator sajta kakopedija.com. Sajt sam pokrenuo u želji da napravim portal na kome će posetioci moći da podele svoje znanje, savete i iskustvo i tako pomognu drugima.

SLIČNO

Kako zaraditi na ClickBank

ClickBank predstavlja jedan od najboljih sajtova čiji se način plaćanja svodi na to da kad …

3 komentari

  1. Avatar photo
    Dragica Majstorovic

    Upravo sam se pitala čemu služete reklame na YouTube-u i ko od njih zaradjuje, kad evo i odgovora! Nije baš kratkotrajan proces i potrebno je imati Adsense nalog, ali dobro je znati da postoji i ta opcija zarade.

  2. Koliko je potrebno pregleda i pretplatnika imati da bi nekome odobrili članstvo u programu?

  3. Avatar photo

    Moj drug zarađuje preko youtube na ovaj način. On je producent i na svoj kanal uploaduje isključivo svoju muziku. Kaže da je zarada jako mala, ali ga ništa ne košta da je ostvari. Preko youtube on reklamira svoju muziku besplatno a plus i zarađuje. Ako postane popularniji ponudiće mu i bolji ugovor, što podrazumeva veću zaradu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *