Kako zaraditi na Audio Jungle

Kako zaraditi na Audio JungleJoš jedan internet marketplace koja vam pruža mogućnost internet zarade je Envato. U pitanju je komuna koja obuhvata više različitih internet prodavnica. Sve su usmerene na ponudu i potražnju multimedijalnog sadržaja koji se odnosi na audio zapise, video klipove, gotove grafičke radove, skripte, presete za web stranice i prezentacije.

Audio Jungle predstavlja ogranak Envato Marketplaces i specijalizovan je za trgovinu kratkim i dužim audio zapisima za potrebe muzičkih podloga u pojedinim projektima (reklamama, džinglovima, pozadinska muzika u igrama, na web stranicama itd.).

Prijavljivanjem i učlanjenjem, nakon klišeizirane prijave gde ćete ostaviti neke osnovne podatke o sebi ili svojoj grupi i gde ćete se upoznati sa pravilima poslovanja i ponašanja na Audio Jungle-u, dobićete svoj portfolio. To je mesto gde ćete upload-ovati svoje muzičke kreacije i ponuditi drugim autorima ili posetiocima sajta kupovinu istih. Vaša zarada će zavisiti od cene koju su postavili recenzenti sajta nakon prijema materijala i postavljanja na portfolio, kao i od procenta koji vi kao ekskluzivan ili običan autor uzimate. Ukoliko prilikom prijave verifikujete da ste ‘ekskluzivan’ autor, potvrđujete da se vaš muzički materijal u ponudi može naći jedino na Audio Jungle-u i Envato. U tom slučaju, vaša početna marža biće 50% od ostvarene prodaje. Dakle, ukoliko se proda muzički materijal koji je od strane recenzenata sajta procenjen na 14$ (američkih dolara), vaših će biti 7$. U suprotnom, ukoliko se registrujete kao ‘neekskluzivni’ član, to jest, ako vaše radove nudite i na drugim sajtovima za prodaju, vaša marža će iznositi 25% od pune cene prodatog materijala.

Prilikom upload-a numere potrebno je da priložite istu u .mp3 i .wav formatima, kao i preview koji će biti postavljen direktno na vaš portfolio, sa odgovarajućom zaštitom. Na taj način, autori sajta štite sebe a i vas od zloupotrebe vašeg muzičkog sadržaja.

Podaci koje trebate da priložite prilikom podizanja numere se odnose na njeno ime, kratak opis, muzički pravac (radi preglednosti sajta), tempo, bitrate (kvalitet audio snimka), na to da li je u pitanju loop-ovan materijal ili ne (odnosno da li se ponavlja nakon protoka određenog vremena), kao i tagove koji će vam pomoći da vašu numeru približite korisnicima koji traže posebnu vrstu muzičke podloge za vaš projekat.

Slično drugim socijalnim mrežama, i Audio Jungle vam omogućava umrežavanja sa drugim autorima, otvorena je mogućnost ocenjivanja materijala, ostavljanje komentara na projekte, kao i mogućnost da se pojedini autori koji su vama zanimljivi ‘prate’, tj. da dobijate notifikacije o novim projektima istih koji se nalaze na njihovom portfoliu.
Dakle, ukoliko se bavite muzikom, ovo je jedan od načina da unovčite vaš talenat i rad.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

Kako zaraditi na ClickBank

ClickBank predstavlja jedan od najboljih sajtova čiji se način plaćanja svodi na to da kad …

3 komentari

  1. Hvala na clanku! Posto sam i sam clan ovog marketplace-a mogu da potvrdim da sve funkcionise, i da je odlican nacin dodatne zarade :) moj profil: audiojungle.net/user/dejans

  2. Avatar photo
    Dragica Majstorovic

    Hvala! Ova informacija će pomoći mojim prijateljima, članovima naša dva benda. Srećno muziciranje!

  3. Skoro sam napravio nalog i za sada sam zadovoljan kako sve funkcionise…Koliko se trudite,toliko cete i zaraditi…U svakom slucaju dobar nacin dodatne zarade….;) moj profil: http://audiojungle.net/user/LiquidStormMedia/portfolio

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *