Kako ispeći picu

Pica je jedno od naojomiljenijih jela svih vremena širom sveta. Ona je prepuna bogatih i zdravih sastojaka kao što je mocarela sir, sosovi na bazi paradajza i mnogi drugi primamljivi prelivi. Svi ovi sastojci bitni su za fenomenalan ukus i kvalitet recepta koji se lako sprema. Kada nauče kako da ispeku picu, ljudi će onda lako moći da uživaju u čarima ovog jednostavnog jela.
Kako ispeci picu

Kako ispeći picu

Ovo jelo je savršeno, posebno za osobe koje su stalno u pokretu. Ovaj ne tako težak zadatak zahteva vrlo malo vremena i pripreme. Na putu do kuće kupite picu prečnika 30cm. Izaberite onu koja ima dosta sosa i koja je bogata sa svim važnim sastojcima. Spremite mali digitalni tajmer, papir za pečenje koji se ne lepi i pleh za pečenje koji je veći od pice koju ste kupili. Kada prikupite sve ove elemente, možete nastaviti sa sledećim koracima.

  1. Počnite tako što ćete pripremiti rernu. Namestite rešetke rerne na mesto – jednu stavite na dno, a drugu na sredinu rerne. Unapred zagrejte rernu tako što ćete podesiti temperaturu na 190 stepeni. Sačekajte bar 5-10 minuta kako bi rerna postigla željenu temperaturu. Spremite pleh. Prekrijte ga papirom za pečenje koji se ne lepi. Zatim picu stavite tačno na sredinu. Entuzijasti za hranu koji žele da obogate svoj obrok, mogu jednostavno da stave nešto sa strane pice, gde je prazno u plehu, pomfrit, na primer.
  2. Kada rerna postigne željenu temperaturu, stavite pleh unutra, po mogućstvu na srednju rešetku. Podesite tajmer na 15 minuta i pecite picu. Sačekajte da pica odozdo dobije svetlobraon boju. Ako želite da gornji deo pice još zapečete, jednostavno je stavite na donju rešetku rerne. Podesite rernu na najvišu temperaturu i pecite dodatnih 2-3 minuta. Servirajte i uživajte.
  3. Dodatni saveti i druge korisne informacije.

    Postoje određene stvari koje je potrebno da uradite kako biste uživali u bezbednom i uspešnom kuvanju. Kada pečete nešto, najbolje je da budete izuzetno oprezni. Ne brzajte. Uvek nosite nešto na rukama da se ne opečete, naročito kada radite oko rerne, kao i sa drugim vrelim delovima šporeta. Isto postupajte i kada držite pleh za pečenje. Da biste obogatili ukus pice, možete upotrebiti beli luk u spreju, jer ćete njime pojačati aromu. Ako zapečete gornji deo pice dodatna dva minuta pre serviranja, gosti će sigurno uživati u bogatom ukusu različitih sastojaka koji se koriste za ovo jelo.

Izvor: How To Make Pizza

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Totić

Avatar photo
Trenutno nezaposlena, ali i dalje uvek uživam dok pravim hranu. Zato ću veoma rado podeliti neke tajne iz moje kuhinje ovde..

SLIČNO

Kako napraviti mini pice

Idealne su za dečije rođendane, predjela ili pak ukoliko su vam dosadile klasične pice evo …

Jedan komentar

  1. Pica se pece na veoma visokoj temperaturi.Na 190°C pica se susi, umesto da se pece. Posto kucni sporeti ne mogu da dostignu potrebnu temperaturu, rerna se zagreje na maksimum, sto je, obicno, negde oko 250-280°C, a, naravno, vreme pecenja je 7-8 minuta. Posle toga mozete uztei sprej sa mirisom belog luka i baciti ga u djubre.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *