Kako očistiti aluminijum

Aluminijum spada među najrasprostranjenije elemente kad govorimo o predmetima za domaćinstvo. Od njega je napravljeno različito kuhinjsko posuđe, džezve za kafu, čajnici, nogari nameštaja, prozorski okviri i mnogo šta drugo. Njegovo čišćenje je relativno lako i ne oduzima mnogo vremena.
Kako ocistiti aluminijum

Kako očistiti aluminijum

  1. Kuhinjsko posuđe
    Čišćenje kuhinjskog posuđa je ponekad zahtevan posao, naročito kada na posudama, pogotovo njihovom dnu postoje ostaci zagorele hrane. Da biste povratili čistoću vaših posuda, mešavina sirćeta i vode je najjednostavniji način. Pripremite smesu od jedne trećine sirćeta i dve trećine vode i pustite da prokuva. Uronite aluminijumsko posuđe u prokuvanu smesu i ostavite da odstoji od 30 minuta do sat vremena. Ovo će omekšati zagorele ostatke hrane koje je često teško ukloniti. Kada omekšaju, oribajte posudu sa neabrazivnim sunđerom dok ne postane potpuno čisto.
  2. Čajnici
    Sirće je efektivno sredstvo za čišćenje spoljašnje strane čajnika. Pripremite smesu od dve kašike belog sirćeta i jednog decilitra vode. Pokvasite čistu krpu i veoma lagano obrišite spoljašnji deo čajnika. Ovo je lak način za čišćenje aluminijuma kojim istovremeno vraćate prirodni sjaj spoljašnjim zidovima posude.
  3. Kuhinjski pribor
    Uronite kuhinjski pribor u smesu sirćeta i tople vode. Možete takođe da koristite i čistu krpu uronjenu u mešavinu sirćeta i vode da biste obrisali kuhinjsk i pribor napravljen od aluminijuma. Ova mešavina može da se koristi i za poliranje čaša od aluminijuma, čak i onih u boji.
  4. Prozorski okviri
    Neofarbani prozorski okviri mogu da se očiste uz pomoć mešavine tople vode i male količine blagog deterdženta. Koristite čist sunđer ili krpu za brisanje da biste naneli smesu na prozorske okvire i detaljno operite. Što se tiče deterdženta, možete da iskoristite vašu tečnost za sudove ili tečni sapun za ruke. I jedno i drugo će imati efekta kod čišćenja prozorskih okvira od aluminijuma.
  5. Nogari na nameštajima i nasloni za ruke
    Kod čišćenja naslona za ruke i nogara na vašem nameštaju, potrebna je ista mešavina blagog deterdženta i tople vode. Nanesite smesu na nogare i naslone za ruke na nameštaju uz pomoć sunđera ili mekane krpe i detaljno isperite. Ako nanesete tanak sloj voska za automobile na aluminijumski nameštaj nakon što se osuši, dobićete zaštitu i sjaj.

Izvor: How To Clean Aluminium

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Goran Krstović

Avatar photo
Za mene kažu da sam samouk. Obožavam kućne majstorije i sve što je potrebno napraviti po principu Uradi sam, pa mi se zato ovaj sajt jako dopada.

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *