Kako napraviti sok od zove

Pred nama je maj, mesec kad voće tek počinje da pristiže. I dok čekamo da se zarumene neodoljive tresšnje, zbog kojih znamo da i lomimo ruke da bi smo ih ubrali, sveže maline, da napravimo omiljeni kolač, eto nama zove.

Sveži cvetovi zove se koriste za pravljenje osvežavajućeg soka za svakodnevnu upotrebu. Preporučuje se za prevenciju gripa i prehlade. Berba počinje u drugoj polovini maja, po suvom i lepom vremenu i u vreme punog cvetanja. Evo jednog načina za pravljenje ovog jednostavnog, a zdravog napitka.
Sok od zove

Kako napraviti sok od zove

  1. Od sastojaka, potrebni su vam:
    • 50 cvetova zove
    • 3kg šećera
    • 3 litra vode
    • 4 limuna
  2. Cvetove preliti vodom i ostaviti preko noći da odstoje. Ujutru procediti kroz gazu i staviti šećer i isečen limun, pa više puta u toku dana promešati.
  3. Treći dan procediti i prokuvati par minuta.
  4. Ohladiti i sipati u flaše.
  5. Ova mera je za 6 litara i pije se razredjen sa vodom, kao svaki sirup.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Adrijana

Avatar photo
Ekstremna i komunikativna.

SLIČNO

kakao

Kako kakao utiče na naš organizam

Kakao je jedna od namirnica koje gotovo svakodnevno unosimo u organizam, a retko kad zastanemo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *