Kako napraviti biljni lek za bronhitis

Bronhitis je bolest koja napada pluća. Neki od simptoma su produženi kašalj ili teško disanje (šištanje). Lekari obično prepisuju antibiotike, ali oni vas ne oslobađaju odmah od bolesti.

Za neke slučajeve bronhitisa potrebni su meseci da se izleče. Ako bolujete od bronhitisa, poznati su neki biljni lekovi koje možete da napravite i kod kuće, a koji vam mogu poboljšati stanje. Postoje dva biljna leka sa kojima možete probati.

bronhitis biljni lek

Kako napraviti biljni lek za bronhitis

Ovo su instrukcije za pravljenje čaja od đumbira, karanfilića i cimeta pomoću kojeg možete ublažiti simptome bronhitisa.

  • Potrebni sastojci. Sastojci koji su vam potrebni za pravljenje ovog čaja su mleveni đumbir, mleveni karanfilić i cimet u prahu.
  • Kuvajte dve šolje vode u maloj šerpi (čajniku). Kada voda prokuva, sipajte je u šolju. Dodajte ¼ kašičice svakog od sastojaka – cimeta, đumbira i karanfilića. Pustite sastojke da odstoje potopljeni u vrućoj vodi oko 5 minuta. Nakon 5 minuta, već možete piti čaj. Ako vam se baš previše ne sviđa ukus ovog čaja, možete dodati malo meda da biste poboljšali njegov ukus.

Čaj od đumbira, karanfilića i cimeta može vam ublažiti simptome bronhitisa, pošto ovi sastojci imaju hranljive materije koje potpomažu pravilnu cirkulaciju krvi. To je važno da bi telo moglo brže da se oporavi od infekcija. Bitno je da pijete čaj dok je još vruć, jer vrelina pomaže u topljenju sluzi sa pluća, što olakšava disanje.

Drugi biljni lek koji možete koristiti za bronhitis jeste flaster od slačice. Naučite kako da napravite ovaj flaster prateći sledeće korake.

  • Sastojci i potreban materijal. Sastojci koji su vam potrebni su crno semenje slačice, brašno, voda, maslinovo ulje i belanca od jaja. Pripremite malu pamučnu krpu koju kožete koristiti kao flaster.
  • Uzmite malu činiju za mešanje. Sipajte u nju 4 kašike brašna i kašiku crnog semenja slačice. Pomešajte ova dva sastojka. Nakon toga, dodajte belance od jajeta i ponovo sve promešajte. U sledećem koraku dodajte toplu vodu ovoj smesi. Sipajte taman toliko vode da smesa bude kao pasta. Pažljivo nanesite smesu na parče krpe. Drugo parče krpe iskoristite da pokrijete slačicu i napravite flaster.
  • Korišćenje flastera od slačice. Namažite grudi maslinovim uljem, a onda stavite flaster preko njih. Držite flaster sve dok se ne ohladi.

Flaster od slačice je dobar za bronhitis, jer vam može otvoriti krvne sudove na grudima. To onda olakšava disanje. Vrelina je važna za flaster od slačice jer blagotvorno dejstvo sastojaka onda može da prodre dublje u pluća, a ne da se zadrži samo na površini grudi.

Ako bolujete od bronhitisa, ne bi trebalo da se oslanjate samo na biljne lekove. Ovi lekovi će vam samo pomoći u smanjenju simptoma bronhitisa, ali neće moći da vas oslobode bolesti.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jasna Marković

Avatar photo
Svojim iskustvom bih želela da pomognem drugima.

SLIČNO

lovor

Kako lovor utiče na zdravlje

Lovor ili lober osim što se koristi kao začin, ima veliku moć u otklanjaju ili …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *