Kako napraviti prirodan lek protiv bronhitisa

Sezona virusa ovih dana je u punom jeku. Prehlade, kašalj, infekcije respiratornih organa, bronhitis, svakodnevna su pojava. Za sve one kojima je dozlogrdilo lečenje sirupima iz apoteke koji su puni veštačkih boja, aroma i konzervanasa, a pritom i prilično skupi, evo jednog starinskog prirodnog sirupa koji čisti bronhije, pomaže kod kašlja, a njegovi sastojci se mogu naći u svakoj kuhinji.

bronhitis

Kako napraviti prirodan lek protiv bronhitisa

  1. Za pravljenje sirupa potrebno je:
    • 2 glavice neočišćenog crnog luka (luk dobro oprati, ne ljuštiti, već nožem skinuti samo deo sa žilicama)
    • 4 cela oraha (oprati orahe i polomiti ih, bez skidanja kore)
    • 4 negro bombone
    • 2 kašike meda
  2. Sve sastojke osim meda staviti u šerpu sa 1 litrom vode i kuvati na tihoj vatri otklopljeno, sve dok ne ispari toliko da ostane polovina tečnosti.
  3. Procediti, sačekati da se prohladi pa dodati 2 kašike meda, promešati, sipati u staklenu flašicu i čuvati u frižideru.
  4. Odrasli treba da piju 3 puta dnevno po pola kafene šoljice, dok je za decu dovoljno 2 puta dnevno po jedna rakijska čašica.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Zorica Mladenović

Avatar photo

SLIČNO

bolovi u stomaku

Kako ublažiti bolove u stomaku prirodnim putem

Bolovi u stomaku se javljaju kao posledica gladi, prejedanja, uzimanja hladnih napitaka ili zatvora, odnosno …

2 komentari

  1. Avatar photo

    e ovo je super,prirodno,imam kući sve sastojke,sigurno ću probati,kako mi se čini vrlo brzo,s obzirom na vremenske prilike,HVALA autorki za super tekst i efikasan lek.

  2. Avatar photo
    Zorica Mladenović

    Lekovi su svuda oko nas, u bašti, u kući, samo treba da znamo da ih primenimo. ovo je oprobano, svima u kući je pomoglo oko kašlja i bronhitisa i zato sam ga i postavila ovde, da se ne pate ljudi i da ne bacaju pare na sirupe iz apoteke

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *