Kako ublažiti bolove u stomaku prirodnim putem

Bolovi u stomaku se javljaju kao posledica gladi, prejedanja, uzimanja hladnih napitaka ili zatvora, odnosno retkog i teskog pražnjenja creva itd. Vrlo su neprijatni i veliki broj ljudi odmah poseže za lekovima i ne pokušavajući da eliminiše bol na neki „zdraviji“ način. Za sve one kojima je ipak stalo do svog organizma evo nekoliko prirodnih metoda da se reše bola.

bolovi u stomaku

Kako ublažiti bolove u stomaku prirodnim putem

Bolove u stomaku možete ublažiti tako što ćete:

  1. Napraviti obloge – Od zagrejane soli i peska jer se u njima toplota duže zadržava. Stavite so ili pesak u šerpu ( ili neku drugu posudu), bez ikakvih dodataka i zagrejte. Nakon toga stavite u neku krpu tako da ne ispadne iz nje i stavite na stomak.
  2. Treba piti tople čajeve od nane, kamilice, bosiljka.
  3. Jesti tople čorbe i supe sa dodacima belog i crnog luka.
  4. Masaža – pomaže ako imate bolove izazvane gasovima ili zatvorom, počnite ispod rebara kružnim pokretima dok ne osetite da bol popušta.
  5. Đumbir – ublažice bolove ako budete pili do 3 šolje na dan.
  6. Bistre tečnosti – Pijte vodu, bistru pileću supu, negazirani napitak od đumbira.
  7. Zagrejte peškir sa peglom za veš i stavite na stomak, toplota će smiriti bol, možda čak i trajno ukloniti.
  8. Ako su u pitanju jaki menstrualni bolovi – pijte par dana pre nego što treba da dobijete menstruaciju limunadu svaki dan, šetajte.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

gliste

Kako lečiti gliste

Zaraza creva dečijim glistama je veoma često uzrok analnih infekcija kod dece. Međutim, gliste nisu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *