Kako prirodnim lekom smanjiti loš holesterol

Ljudi u godinama, a i oni mlađi sve češće oboljevaju od zakrčenja krvnih sudova, koje izaziva loš holesterol. Razlog tome je neadekvatna ishrana, tkz.“brza hrana“, razni dodaci u vidu konzervansa koji se dodaju suhomesnatim proizvodima, radi poboljšanja ukusa i dužeg trajanja.

Početak ove podmukle bolesti je kad osetite vrtoglavicu, glavobolju, trnu vam udovi, onda odete kod lekara i on vam izmeri pritisak. Tada saznate da imate povišen pritisak, ali tu nije kraj, dobijete uput za laboratoriju, kada rezultate odnesete lekaru, saznate da imate loš holesterol, povećan ili rizičan. Dobijete gomilu recepata, koje ne možete naći da kupite,a ljubazni apotekari vam daju zamenu, koja se naravno plaća.
los holesterol
Uz savet lekara, šta SVE ne smete da jedete i vidno otanjenog novčanika, počnete da razmišljate o vašoj novoj bolesti. Pitanja kao, ŠTA AKO, ŠTO NISAM, i mnoga druga vam se motaju po glavi. Onda opet osetite vrtoglavicu i posegnete za lekovima koje vam je ljubazni lekar prepisao. Posle nekoliko dana, očekujete poboljšanje, ali njega nema. Onda počnete da se raspitujete kod prijatelja, rođaka i svi vam kažu „kad jednom počneš sa tim lekovima, mora da ih piješ ceo život. E, moja mama je čula za jedan narodni lek, rešila da ga proba, jer ne može da joj bude gore nego što jeste. Ili će joj biti bolje, ili će piti na recept do kraja života. Njoj je pomogao, za 2 meseca ispijanja ovog „narodnog“ leka, ona je holesterol vratila u normalu, pritisak se normalizovao, i još uvek jede sve zabranjeno, samo ponekad popije ovaj sokić.

Kako prirodnim lekom smanjiti loš holesterol

  1. potrebni sastojci:
    • 5 većih limuna
    • 40 čena belog luka
    • 1. l provrele vode
  2. 5. limuna oprati i iseckati što sitnije možete,ne u secku i ne cedite ili rendajte.
  3. 40 čena belog luka očistite od ljuske,i isto nožem isecite što sitnije,ne kroz onu spravu što ga gnječi,ili secko,samo nož.
  4. Iseckani luk i limun dodajte u provrelu vodu,ne ključalu,i ostavite da odstoji 24 sata,poklopljeno.
  5. Procedite kroz gazu,sipajte u flašu i držite na hladnom,mračnom mestu.(pod špajza je idealan)
  6. Svako jutro,pre pranja zuba,ili bilo kakvog uzimanja bilo čega,kako kažu „na tašte“popijte 1 dl.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

ilijana75

Avatar photo
Ponosna mama tri devojčice,zaluđena "home made"sredstvima za čišćenje,lekovitim biljkama...zagovornik filozofije da čaša nije poluprazna,već polupuna.volim da dajem savete i komentare bez pitanja...od skoro,tetka po prvi put,jedne prelepe devojčice,uskoro baba još jedne devojčice,

SLIČNO

bolovi u stomaku

Kako ublažiti bolove u stomaku prirodnim putem

Bolovi u stomaku se javljaju kao posledica gladi, prejedanja, uzimanja hladnih napitaka ili zatvora, odnosno …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Moja baka ima sličan recept, samo što ne ide beli luk nego peršun. Napisala sam ga i na Kakopediji. I da, stvarno deluje, smanjuje holesterol. Prirodni lekovi su najbolji i ne stvaraju zavisnost. :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *