Kako zategnuti telo (za devojke)

Malo ste se ulenjile i vaše telo se opustilo, slede topli dani i nošenje bikinija a vas je sramota toga da pri vašem skoku vaš višak ide za vama. Želite da se oslobodite viška ali nemate vremena ili novca za odlazak na aerobik ili teretanu. Probali biste samostalno da trenirate od kuće, ali niste upućeni koje su vežbe efektne za koji deo tela. Zato nije na odmet mala pomoć, kao preduslov za vaš budući rad.

Kako „zategnuti“ telo (za devojke)

vezbe za zatezanje

  1. Savršene noge – Stanite u polučučanj i desnu nogu blago povijte unazad, desnom rukom uhvatite stopalo i polako se spuštajte dole. Vežbu ponoviti 15 puta u 3 serije. Ova vežba aktivira sve mišiće nogu.
  2. Jake ruke – Lezite na leđa tako da vam noge dodiruju pod, ovu vežbu radite na krevetu koji je tvrđi, ne na podu. Uzmite teg u desnu ruku a levu ruku spustite pored vas, zatim uradite 10 do 15 izbačaja desnom rukom a nakon toga prebacite teg u levu ruku i ponovite.
  3. Čvrsta guza – Oslonite se dlanom na sto a zatim jednu nogu savijte u kolenu i podižite je unazad. Važno je da kičma bude prava. Ponoviti od 10 do 15 puta. A zatim promeniti nogu i ponoviti postupak.
  4. Telo kao struna – Ispravite leđa i naslonite se na sto a zatim podignite koleno do visine grudi. Iz tog položaja spuštajte koleno na podlogu do 90 stepeni. Ponoviti 15 puta a zatim promeniti nogu.
  5. Jaki leđni mišići – Stanite u raskoračni stav tako da se leđima oslanjate na čvrstu podlogu. Ruke ukrstite na donjem stomaku i zadržite se u tom položaju 10 sekundi. Obavezno ponoviti vežbu najmanje 3 puta i oblikovaćete mišiće nogu, leđa i zadnjice.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

voznja bicikla

Kako naučiti dete da vozi bicikl

Da li ste znali da je preteča bicikla na dva točka nastala još 1818. godine? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *