Kako učiniti vezu jačom

Činjenica je da kada ljubavni život blista, u stvari blistamo na svim poljima. Ljubav nam pruža spokoj i rečima neopisivu sreću, ona nas motiviše i pokreće, ona je najveći pokretač naše psihe i najpozitivnije deluje da naš um, dušu..pa i telo.
Međutim, nekada nije sve baš bajkovito. Pojave se suze, sumnje i male doze netrpeljivosti.. A ako ne umemo da ih kontrolišemo, doprinosimo sopstvenom bolu. Stoga, budimo jaki i ne dajmo se tim malim, ljubavnim iskušenjima.
Jaca veza

Kako učiniti vezu jačom

  1. Budite strpljivi i umereni – Priča se da je veza najslađa na početku. Tada su nam i potrebe za voljenom osobom prisutnije i jače. Često od prevelike želje za vremenom sa njim/njom zaboravimo da postoje i želje sa druge strane, koje se moguće razlikuju od naših. Zato morate biti strpljivi, upoznati početne želje svog partnera. Navalentnost sve odbija, a to nam nije cilj.
  2. Budite iskreni – Budite iskreni od starta, a ako vam je slučajno nekada i izletela mala laž, pravo vreme da ispravite grešku je SADA. Ovo ne znači da treba SVE da kažete partneru, već samo da ono što govorite bude istinito. Ako vas nekada i upita nešto što biste radije prećutali, jednostavno mu recite da taj odgovor ne možete da mu pružite, bar ne još uvek (sve je bolje od laži). Cilj nije samo da budete iskreni, već da kroz niz različitih situacija partner uvidi da može da vam veruje.
  3. Bivše ljubavi – Najbolje za vas je da od početka budete upućeni u njegov/njen dotadašnji ljubavni život, kako kasnije ne bi bilo iznenađenja. Ovakvi razgovori su bitan preduslov za vezu punu poverenja, što je posle ljubavi, najvažniji element uspešne veze.
  4. Volite se – Neprestano mu/joj pokazujte koliko vam je stalo do njega/nje i koliko vam prija njegovo/njeno društvo. Ljubite ga/je, grlite ga/je, zasmejavajte ga/je, činite ga/je srećnim/om!
  5. Imajte razumevanja – Ljubav se pre svega oseća, a zatim iskazuje. Ako ste sigurni da vas voli, pustite ga/je da diše, da ima slobodu u vezi sa Vama. Ako nekada želi da ide na fudbal ili pivo sa drugarima, ako ona nekada želi da ode na kafu sa drugaricama, ne postajte živa prepreka na tom putu. Kada je nervozan/na ne podstičite povećanje te napetosti. Imate 2 rešenja: Dajte mu/joj vremena da ga/je prođe taj nalet ili ga/je jednostavno zagrlite i pokažite mu/joj da na vas uvek može da računa.
  6. Muško- ženska prijateljstva – Postoje! Možda ih niste Vi, ali drugi su ih doživeli. Ne branite mu/joj da ima drugaricu/druga. Počnite od sebe, ako imate drugaricu/druga koga tako i gledate i smatrate da je partnerova sumnja u to zapravo nebuloza, zašto ne bi i on/ona tako razmišljao/la? Sa druge strane, ako verujete da taj drug/ta drugarica gaje više od prijateljstva prema vašem partneru, porazgovarajte sa partnerom, da saznate kako on gleda na celu situaciju. Razgovorom se rešavaju problemi, ne vikom.
  7. Poverenje – Ne dozvolite sumnjama da zarobe vaš um, jednostavno ukoliko se trudite da što bolje upoznate partnera, znaćete za šta je sposoban a za šta ne. Čak i kada sumnjate a nemate dokaze, ćutite. Verujte mu. Može se desiti da su te sumnje neosnovane i vi ćete uzaludno otpočinjati nepotrebne svađe pa će vam kasnije biti krivo, kad shvatite da ste grešili. A jedno izvini ne menja činjenice, niti vraća vreme unazad, samo stvara loša sećanja. Sa druge strane, ako nešto krije, jednom ćete svakako saznati, ne bojte se. A i ne ide vama na dušu.
  8. Kontroliši ljubomoru – Pogledi uprti ka njemu/njoj ne treba da budu povod za ljubomoru, nego za ponos što je tvoj dečko/tvoja devojka privlačan/na drugima, a opet je TVOJ/A.
  9. Ubijajte monotoniju – Održavajte harmoniju vaše veze. Družite se sa parovima, idite na različita mesta, tražite nezaustavno druge vidove zabave, a ne samo one koje ste do sad upražnjavali.
  10. Osvajajte ga/je iznova i iznova – Neka vas malo po malo upoznaje, tako da svaki put bude prijatno iznenađen/a a opet da ostavite nešto “ i za sledeći put”. Da li ćete to raditi tako što ćete se srediti po njegovom ukusu, spremiti mu/joj omiljeno jelo, odvesti ga na utakmicu njegovog tima, otpevati nešto u Karaoke klubu za njega/nju, ili nešto specificnije vašoj polovini..Nebitno. Iznenađujte ga/je!
  11. Sexualni zivot – Ovo je sa razlogom na poslednjem mestu, jer u malom broju slučajeva ovo kvari vezu. Ali nije da se ne dešava. Negujte sexualni život, razbijajte monotoniju i u ovom području. Oduševite ga/je svojim sposobnostima i stalno unosite novine i isprobavajte te “zanimljivosti”.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Jedan komentar

  1. Sexualni zivot nemoze da je na poslijednom mjestu. Sigurno ne ako da pricamo o vezi medzu ludima do 60 godina. Svako izdvajanje (break up/Scheiden) ima prost simptom: los sex. Dokle je sve odlicno u krevetu, do tada je sve dobro i sa svim osim kreveta. Kada u sexu nije nesto u redu, poslije pocneme na partneru videti stvari koji smo ne videli i kasnije nama pocne svaka sitnica da ometa,za primer daska na toalete ostavena na goru. BTW, cure, bolje je kad joj ostavimo gore jer to znaci da na nju nepisamo.. Vi na nje poslije sjedite.. :-)
    I sa ostalima poenima u clanku se vise ili manje ne slazam, vec ne cu napisati komentar duzi kao clanak… ;-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *