Kako devojci reći ne, a da se ona ne uvredi

Ovo može biti ozbiljan problem ako si faca koga juri mnoštvo devojaka, jer se tada često možeš naći u bezizlaznoj situaciji i ne preostaje ništa drugo nego da im se prepustiš.

A sad, šalu na stranu, mnogi su se našli u ovoj situaciji. Devojka nije njihov tip, suviše je debela, mršava, plavuša ili crnka, nema lepe oči, ne oblači se po tvom ukusu, ima drugačija interesovanja, glupa je ili previše pametna, nije ti zabavna, štaviše dosadna je. Jednostavno, rekao bi joj da produži dalje. Ali kako?

Kako odbiti devojku, a da se ona ne uvredi

Postoji samo jedan pravi način da to uradiš, a da je ne uvrediš – Istina izrečena pažljivo biranim rečima. Dakle, budi iskren ali ne i drzak kako je ne bi povredio. Načini poput ne odgovaranja na poruke i izbegavanje njenih poziva govore ružno o tebi. Pozovi je da se prošetate, ali joj stavi do znanja da je taj poziv upućen isključivo kako biste ozbiljno razgovarali o njenim i tvojim željama, koje su vrlo moguće različite. Poput: Mislim da je vreme da popričamo o našem odnosu, pošto čini mi se, ne ide u pravom smeru.

Bitno je da se ona ne ponada da će se to veče desiti nešto više između vas, a ako i ne uspeš u tome, ne brini, jer joj ni na koji način nisi ni naglasio da će se nešto takvo upravo desiti. U stvari je ona donela prenagli zaključak, ponešena svojim željama ili brzopletošću. Pre nego što se nađete smisli šta i kako želiš da joj saopštiš. Imaj u vidu njena osećanja i trudi se da budeš ljubazan, prijatan i saosećajan. Na lep i miran način joj objasni svoje razloge zbog kojih ne želiš/možeš da budeš sa njom, ili uopšte sa nekom devojkom. Kaži joj da će se možda nekada ona sama naći u istoj situaciji kada će biti željna te svoje slobode i kada će njeni prioriteti biti drugačiji.

Nemoj koristiti ustaljene fraze poput: Nije do tebe, do mene je. Dosta glupo i prazno zvuče, a ni ti sam ne bi voleo da to nekad dobiješ kao opravdanje ili razlog. Možeš joj slobodno reći da ti je teško da se bilo kako izraziš a da je ne uvrediš ili povrediš i da ti to nije namera. Budi spreman da koliko god blago to saopštio-povredićeš je, ali je tvoj „zadatak“ da taj bol ublažiš koliko je god to u tvojoj moći. Takođe će mali broj devojaka ovo prihvatiti smireno, dok će neke možda početi i da te vređaju, ali ti ostani priseban i ne reaguj na to. Najbitnije je da ti ostaneš fer prema njoj i da tvoja savest bude mirna kako god ona odreagovala. Opet, kada je prođe nalet besa, tuge ili čega već, kada joj se misli ohlade, uvideće i sama da je mogla mnogo gore da prođe, i poštovaće tvoj izbor na koji si joj prišao i objasnio joj situaciju.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dragana Đajić

Avatar photo
If you want it, U can catch it.:)

SLIČNO

romantican piknik

Kako uživati u romantičnom pikniku

Romantični piknik je lep način da provedete kvalitetno vreme sa svojom drugom polovinom, a takođe …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *