Kako se koristi AVG Anti-Virus

AVG Anti-Virus je sjajna besplatna zaštita za vaš računar. Ako vas je antivirus koji koristite više puta izneverio ili je istekao, a nemate prilike da ga update-ujete, onda probajte da koristite ovaj antivirus.

Kako se koristi AVG Anti-Virus

  1. Prilikom instalacije će vam iskočiti nekoliko pitanja, na koje ne bi trebalo da klikćete na slepo, ako ne znate o čemu se radi. Radije polako pročitajte ili neka vam instalira neko drugi, ako niste baš jaki sa engleskim jezikom. Pitanja koja će vam biti postavljena se tiču AVG Toolbar-a i Windows Gadget-a. Ostavite ih štikliranima ako želite AVG Toolbar (ako izaberete DA, on će vam promeniti home stranicu pretraživača i postaviće AVG kao default) i Windows gadget ili ih odštiklirajte i nastavite dalje sa instalacijom.
  2. Kada se instalacija završi, potrebno je da odabere opcije za koje želite da budu uključene.
  3. Imate ikonicu Anti-Virus u kojoj podešavate skeniranje u trenutku – odnosno, podešavanjem ove opcije omogućavate antivirusu da skenira fajlove u toku otvaranja, snimanja ili zatvaranja i da tu radnju zaustavi ako pronađe neku pretnju).
  4. LinkScaner je opcija koja skenira linkove koje posećujete. Aktiviranjem ove opcije neće vam biti dostupni „sumnjivi“ sajtovi, odnosno sajtovi koje antivirus prepoznaje kao takve.
  5. E-mail protection skenira vaše mailove i blokira sve eventualne pretnje. Ako ste se pitali zašto vam nekada neki „sumnjivi“ mail ne prikazuje tekst ili fotografije, to je zato što je antivirus u njemu našao neku vrstu pretnje, virusa i slično.
  6. Opcija Anti-Rootkit je poseban deo skeniranja koji se bavi samo rootkit-om. Odnosno, ovu opciju biste aktivirali ako sumnjate da u vašem računaru postoji softver (virus) koji eventualnom napadaču daje administratorski pristup vašem računaru.
  7. PC-Analyzer skenira vašu bazu podataka, registar i briše nepotrebne fajlove.
  8. SpeedTest vas vodi na sajt preko koga se meri brzina vaše internet konekcije.
  9. Opcija AVG Mobilation vas takođe vodi na poseban sajt. Nije loše da je iskoristite ako imate smart telefon ili tablet. Ova opcija obezbeđuje vaše mobilne uređaje na isti način kao i vaš računar.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Em

Avatar photo
Pišem. Čitam. Pričam. Mislim. Uvek učim. Stvaram. Volim. Dipl.Ing.Informatike, usmerenje programiranje i projektovanje

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *