Kako obrisati lozinke iz pretraživača

Svi mi želimo da sačuvamo našu privatnost. Možda vam se već desilo da vam je neko neko ukrao nalog, fejsbuk profil? To mogu da nam urade na više načina, a najjednostavniji način je ako mi sami naše podatke ostavimo upamćene na tuđem kompjuteru.
Da bismo smanjili mogućnost krađe i zloupotrebe naloga, treba obratiti pažnju na to da li su naši podaci već sačuvani u pretraživaču koji smo koristili i ukoliko jesu, izbrisati ih.

brisanje-lozinki

Kako obrisati lozinke iz pretraživača

Ukoliko koristite Google Chrome uradite sledeće:

Kada se prvi put ulogujete na neki sajt, browser će vas upitati da li da sačuva lozinku, ukoliko to ne želite ignorišite i nastavite sa prijavljivanjem, a ako pristupate sa svog kompjutera, možete da izaberete Nikad za ovaj sajt/Never for this site. Ukoliko tako postupite, lozinke za izabrani sajt se neće pamtiti.

Ukoliko već imate upamćene lozinke na Google Chrome, sledite korake:

 

  1. Kliknite na dugme za Prilagođavanje i kontrolu Google Chrom-a koje se nalazi u gornjem desnom uglu, odmah ispod crvenog dugmeta za zatvaranje prozora.
  2. Idite na Podešavanja/Settings
  3. Kliknite na Prikaži napredna podešavanja/Show advanced settings…
  4. Skrolujte na dole, naići ćete na odeljak Lozinke i obrasci/Passwords and forms, videćete link Upravljaj sačuvanim lozinkama/Manage saved passwords, na koji kliknete
  5. Dobićete prozor u kojem se nalaze sve sačuvane lozinke. Ukoliko je vaša lozinka sačuvana, nalaziće se baš u ovom prozoru. Ako je sačuvano više lozinki, može da se desi da vašu ne možete da vidite odmah, tada ili skrolujte, ili pretražite lozinku u prozorčetu koje je tome i namenjeno, a nalazi se u gornjem desnom uglu prozora.
  6. Potvrdite brisanje tako što ćete da kliknete na dugme “potvrdi/OK”
  7. Vaše korisničko ime i lozinka su izbrisani!
  8. Izađite iz podešavanja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Vesna

Avatar photo

6 komentari

  1. Avatar photo

    Moze li uputstvo i za Mozilu?

  2. Postovani,
    ako neko moze da mi pomogne…u gornjem desnom uglu na one tri crne crte od google chrome je crveni uzvicnok!
    sta da radim???

  3. Koristan savet svakako cu ga upotrebiti na svom kompijuteru.

  4. hvala znao sam i prije ali nema veze :)

  5. Avatar photo

    Drago mi je što sam mogla da poognem. Milena, napisaću uputstvo za Mozilu.

  6. vladimir midanović

    kako obrisati sacuvanu lozinku i pass u fb , kad god otvorim fb ono u zutom stoji vec ukucan i mail i pass!?!?!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *