Kako se spremiti za posao za 15 minuta

Da li vam se događalo da kasnite na posao, na sastanke ili u školu samo zato što ste se zadržali u pripremi za izlazak? Naravno da ne možete neuredni krenuti iz kuće, ali da li ste zaista nešto preduzeli da biste korigovali kašnjenje? Verovatno ste pronašli brži prevoz ili neku prečicu. Ali vaš problem time nije rešen jer će biti situacija kad je nemoguće nadoknaditi polazno kašnjenje.

Ili naučite da se budite raniije kako biste imali više vremena za svoj uobičajeni ritual spremanja, ili se spremite duplo brže.
Brzo spremanje za posao

Kako se spremiti za posao za 15 minuta

  1. U osnovi sledećih saveta je planiranje dan ranije. Spremite se za sutrašnji izlazak iz kuće kao da se spremate za kraći put:
  2. Slušajte vremensku prognozu i na osnovu nje i ostalih potreba za sutrašnji radni dan odlučite šta ćete obući. Pregledajte da li je to što želite čisto i opeglano i odvojite garderobu da bude ujutru pri ruci ali tako da se ne izgužva. Takođe odlučite koju obuću ćete nositi, očistite je i odvojite. Dama će se obući u jednom potezu ako se odluči za haljinu i salonke ili baletanke. Gospoda koja nisu u obavezi da nose odelo neće morati dugo da razmišljaju šta da obuku sve dok se drže klasičnih farmerica ili crnih pantalona koje se slažu uz skoro sve košulje, majice, dukserice. Što manje dugmića i pertli, to brže oblačenje.
  3. Treba da imate torbicu u kojoj će vam baš uvek stajati ogledalce, maramice, češalj, za dame ruž i pudijera, zatim neki osveživač daha i mali dezodorans. Neka to bude uvek spremno kao kutija za prvu pomoć. Po potrebi, u toj torbi možete nositi flašicu sa vodom, kišobran i možda čak laganu jaknu koja se ne gužva, pa ćete biti opremljeni za sve nepredvidjene okolnosti tokom dana.
  4. Dokumenta i ostalo što će vam biti potrebno na poslu spremite unapred.
  5. Dogovor sa ukućanima o redosledu upotrebe kupatila, kuhinje i sl. često je dovoljno napraviti samo jednom. Postarajte se da ujutru uvek imate tople vode u bojleru.
  6. Jutro:
    Ne dozvolite da se uspavate zato što imate još pet minuta da se rasanite. Umesto toga skočite odmah na noge i umijte se hladnom vodom ili skuvajte jaču kafu. Neće vam se spavati ako se naviknete da ne ostajete noću dugo budni.
  7. Ako ne doručkujete kod kuće, trebaće vam u proseku oko 15 min da se spremite. Ako doručkujete, dodatno odvojite malo vremena za to pre nego što počnete sa oblačenjem.
  8. Tuširanje 5 minuta, pranje zuba 3 minuta, brijanje ili šminkanje 5 minuta, oblačenje 2 minuta, češljanje nekoliko sekundi. Eventualne čuperke obuzdajte gelom za kosu. I spremni ste!
  9. Verovatno damama zvuči nemoguće da se našminkaju za 5 minuta, ali kad se mora, nije teško. Preskočićete neke korake kao što je piling, maska, podloga… Detaljniji tretmani lica su za kozmetički salon i vreme relaksacije, a pažljivije šminkanje za neki svečaniji događaj i večernji izlazak. Za sad je samo potrebno da izgledate uredno. Najvažnije je da vam koža izgleda čisto, te ćete sve nepravilnosti brzo prekriti puderom i korektorom. Samo istaknite oči maskarom, nanesite ruž i na prvi pogled delovaćete našminkano.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

makemyday

Avatar photo
Olovka piše srcem!

SLIČNO

neverbalna komunikacija

Kako neverbalno komuniciramo

Svaki put kad nekome uputimo verbalnu poruku, uputimo i neverbalnu. Sve što kažemo propraćeno je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *