Kako napraviti samostrel

Samostreli su srednjovekovna oružja koje su prilično precizna i u stanju su da nanesu teške povrede čoveku i životinjama. Od nedavno oni se koriste za lov na zečeve, veverice i fazane. Za izradu samostrela nisu neophodne veštine sto se tiče obrade materijala ali ako ih posedujete vaš samostrel će biti mnogo boljeg kvaliteta. Materijal od kojeg će samostrel biti izrađen odredjuje kvalitet samog oružija.
samostrel

Kako napraviti samostrel

  1. Potreban materijal za sklapanje samostrela
    Ako niste videli samostrel ranije, posetite svoju lokalnu biblioteku i pogledati knjige u kojima imate detaljan opis, jer postoji više od jednog tipa samostrela. Sastavni delovi samostrela su: kundak, okidač, žica, parče jake gume, dva komada cevi oko 2,5 cm u prečniku, drveni štap za pravljenje strele.
  2. Izrada samostrela
    Izbušite rupu na prednjem delu kundaka i postavite cev uz njega, zalepite cev što je pravilnije moguće duž kundaka, jer će to kasnije imati veliki uticaj na preciznost. Izbušite zatim malu rupu na dugom kraju cevi i ubacite malu cev oblika Y u rupu. Odlučite se gde na kundaku želite da postavite okidač i tu izbušite rupu u koju ćete postaviti mehanizam za okidanje. Pričvrstite gumeni deo na dva kraja cevi oblika Y i učvrstite gumu tako da je zategnuta.
  3. Pucanje iz samostrela
    Stavite strelu niz duž cevi, zatim kraj strele povucite prema nazad zajedno sa gumom i pritisnite okidač i guma će se otpustiti i uputiti strelu prema cilju.
  4. Važni saveti oko korišćenja samostrela
    Sada, kada ste testirali samostrel, evo nekih od neophodnih, važnih i bezbednosnih saveta kojih biste trebali da se pridržavate tokom korišćenja samostrela. Obavezno proverite svoj samostrel pre pucanja i uverite se da svi delovi rade perfektno.

    Vežbajte na veštačkim metama pre odlaska u pravi lov na divljač. Pre lova morate saznati sve informacije o vasem plenu da biste lakše ostvarili svoj cilj a takođe i osigurali svoju bezbednost.

    Skoro svaka divljač zahteva dozvolu za lov, tako da je poželjno konsultovati se sa odgovarajućim organima da biste stekli jednu. Ako ste upucali životinju pažljivo priđite, jer možda je niste usmrtili i reakcija zivotinje može biti iznenadjujuća i nepredvidljiva.

    Neka neko uvek zna kada ste u lovu. Budite uvek svesni fizičke lokacije svojih lovačkih partnera u svakom trenutku. Uvek nosite mobilni telefon ili radio u za svaki slučaj ako vam se nešto desi da možete da stupite u kontakt sa drugima i pozovete pomoć.

    Pazite na ljude koji mogu zalutati u vašu liniju vida dok se vi pripremate da opalite iz samostela. Samostreli su smrtonosna oružja , stoga se nikada ne šalite upirajući napunjeno oružije u nekoga, dok je guma zakačena za okidač.

    Kroz praksu pokušajte da steknete osećaj gde će tačno strela pogoditi pre povlačenja okidača. Nikada se ne kretati dok je samostrel napunjen i spreman da opali. Nikada nemojte dozvoliti deci da se igraju samostrelom, osim pod strogim nadzorom odrasle osobe. Ovih nekoliko saveta će osigurati da uživati u svoj samostrelu onako kako treba da bude, sigurno i bezbedno. Ako ste odlučili da napravite svoj lični samostel nadam se da sam vam bar malo pomogao.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Radivoj Pavlovic

Avatar photo
Volim da čitam, gledam filmove, slušam muziku i bavim se bodybuilding-om.... \BFMV/

SLIČNO

odvijac

Kako odabrati najneophodniji alat i opremu za kuću

Zakucati ekser, rašrafiti slavinu, zameniti osigurač, promeniti plinsku cev, itd., jednostavne su popravke, koje čestro …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *