Kako naći besplatnu alternativu za Photoshop

Besplatna alternativa za PhotoshopVerovatno ste zapazili da danas svi menjaju izgled svojih fotografija, pogotovo na Facebook-u. Ali većina koriste programe koji su previše providni i odmah se vidi da je tu nesto menjano. A programi kao sto je Photoshop su previše skupi i složeni. Postoji besplatna zamena za to,program pod imenom GIMP.

Ovaj program jedna je skoro najpoznatija besplatna alternativa PhotoShop-u. Trenutna portabl verzija dolazi u samoraspakujućoj datoteci veličine oko 19 MB. Može se skinuti sa njihovog zvaničnog sajta Klikni ovde. Korisnički interfejs omogućava vam da radnu površinu lako i brzo prilagodite svojim potrebama.

Kako bi najbolje upoznali pun potencijal programa, uvezite neku od svojih fotografija i zatim nad njom isprobajte svaki radni element. Takođe postoji veliki broj sajtova sa tutorijalima kao što je ovaj. U njemu se nalaze tutorijali na srpskom jeziku i pokrivaju neko osnovno znanje. Ali takodje mozete koristiti tutorijalie za Photoshop, naravno do nekih granica rada.

Nadam se da će vam ovaj program pomoći u daljem radu sa slikama.

 

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.

SLIČNO

Kako produžiti životni vek računara

Da li se osećate frustrirano svaki put kada koristite vaš računar zbog očajnih performansi koje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *