Kako napraviti prženice

PrženicePrženice se obično prave od bajatog ili starog hleba, preostalog od prethodnih dana.

Osim hleba, za pripremanje ovog ukusnog specijaliteta, koji se uglavnom jede za doručak ili večeru, ali može uvek, kad god vam se prijede, potrebni su vam još jaja, malo mleka, soli i ulje.

U ovom članku ćemo vam sada detaljno objasniti kako napraviti prženice.

Potrebni sastojci:

– kriške hleba
– jaja
– mleko ili voda
– malo soli
– ulje za prženje
– ti ganj
– papirni ubrusi
– viljuška
– rešetkasta kašika

Način pripreme:

1) U činiji, dovoljno širokoj da može da stane parče hleba, umutite jaja, malo ih posolite, dodajte malo mleka ili vode i ponovo dobro umutite.

2) Hleb isečen na kriške debljine 1,5 do 2 cm pažljivo potopite u razmućena jaja, odmah ih izvadite i stavite u tiganj sa zagrejanim uljem. Pržite ih na umerenoj temperaturi, jer ako je jaka, mogu da izgore.

3) Kad porumeni strana koja se prži, pažljivo je okrenite i pržite drugu stranu. Gotove prženice izvadite, stavite na papirni ubrus, kako bi upio suvišnu masnoću, složite na tacnu i poslužite.

Napomene:

– Prilikom prženja, često se dešava da prženice upiju ulje u kojem se prže, pa je neophodno da dolijerw još onoliko ulja koliko je potrebno da ispržirw svu željenu količinu. Zagorele mrvice koje plivaju po ulju povremeno izvadirw rešetkastom kašikom.

– Pri spuštanju prženice u zagrejanu masnoću budite pažljivi, jer može da dođe do velikog prštanja vrelog ulja.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Od stvari će vam trebati: , , ,

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Milica Totić

Avatar photo
Trenutno nezaposlena, ali i dalje uvek uživam dok pravim hranu. Zato ću veoma rado podeliti neke tajne iz moje kuhinje ovde..

SLIČNO

Kako napraviti mini pice

Idealne su za dečije rođendane, predjela ili pak ukoliko su vam dosadile klasične pice evo …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Przenice iliti pofezne omiljeno za dorucak uz caj ili moloko :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *