Kako ispeći lososa na roštilju

Losos je izvrstan na roštilju i dobar za vas! Relativno sadrži visok procenat masti (za ribu), što znači da neće biti suv ako se spremi na roštilju za razliku od nekih drugih vrsta ribe. Sledeći koraci će vas uputiti kako savršeno da ispečete lososa.

Kako da ispečem lososa na roštilju?

    1. Po želji uklonite kožu. Neki ljudi više vole da ispeku lososa sa kožom na roštilju pa onda da ga začine ili dodaju sos. Ali ako želite da lososa začinite pre pečenja, najbolje je da odmah uklonite kožu tako da je losos začinjen sa obe strane.

losos

  1. Začinite u zavisnosti od ukusa. Probajte da začinite lososa sa začinima kao što su: so, biber, mirodjija, ili poprskajte druge začine. Postoji veliki izbor začina koji se koriste isključivo za ribu od kojih možete odabrati neki, a sada mnogi supermarketi nude ribu ili morske plodove koji su već začinjeni ili marinirani. Nikada ne ostavljajte lososa ili bilo koju drugu ribu u marinadi duže od 15 min pre spremanja, jer kiselkaste materije u mesu počinju da se rastvarju i čine meso kašastim, otužnim.
  2. Zagrejte roštilj na srednju jačinu. Pečenje lososa na roštilju na plin bi bilo savršeno, ali i druge vrste roštilja odgovaraju. Opcionalno: obavite roštiljsku rešetku aluminijumskm folijom. Ovo nije neophodno za pečenje lososa, ajkule ili tunjevine, jer su oni dovoljno mesnati da ne bi propali kroz žice roštolja, ali aluminijumska folija obezbedjuje dodatan sloj potpore za neka jela koja se pripremaju na roštilju.
  3. Malo zauljite roštiljsku rešetku ili aluminijumsku foliju.
  4. Ribu pecite dok fino ne porumeni, i okrenite je jednom tokom pečenja na drugu stranu. Ovo ne traje dugo, oko 8 do 10 min, zato budite obazrivi. Pobrinite se da meso ne do dodiruje plamen diektno.
  5. Evo jednog od mojih omiljenih recepata za pripremu lososa na roštilju: izvrstan sos za jednostavnu pripremu lososa: potrebno vam je 1/2 šolje suvog belog vina da se prokrčka u manjem tiganju. U to umešajte 1/2 šolje začina i krem sira sa belim lukom. Mešajte sve dok se ne otopi i postane glatko. Probajte. Po želji možete dodati još vina ili krem sira. Ne volite vino? Koristite mleko.
  6. Za drugi način pripreme isecite aluminijumsku foliju na veće pravougaonike i stavite file na aluninijumsku foliju. Ovaj recept za pripremanje lososa je veoma zdrav. Iscedite limun na file lososa i dodajte beli luk, so, biber i mirodjiju. Presavijte foliju i pecite lososa na roštilju nekih 10ak minuta na srednjoj vatri. Servirajte lososa sa crvenim, kuvanim krompirom.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ivana Stamenković

Avatar photo
Jako mi se sviđa ovaj sajt. Volim da pratim modu i trendove. Nadam se da će se još nekom svideti moji saveti.

SLIČNO

pilece rolnice

Kako napraviti pileće rolnice sa šampinjonima i krem sirom

Ovo su najukusnije pileće rolnice koje ćete ikada jesti! Kada ih napravite, videćete da je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *