Kako se pegla košulja

Svi mi znamo da je svakodnevne kućne poslove neophodno obaviti, ali nam je najčešće mučno i kad samo pomislimo na to šta nas sve čeka. Iako ne peglamo baš svakog dana i ovaj posao kad-tad mora da se obavi. Izgužvane majice, farmerice, pantalone… I sve to mora neko da ispegla. I hoće. Ali kad treba ispeglati košulju, tek tad nastupa pravo mučenje za većinu nas. Kragna, dugmići, manžetne…Kako sve to opeglati, a da ne ostanu nabori? U ovom tekstu ćemo objasniti kako pravilno ispeglati košulju i na koje delove obratiti najviše pažnje.
peglanje

Kako se pegla košulja

  1. Kada peglate košulju, peglanje počinjete od kragne. Prvo peglate naličje okovratnika i to tako da peglu jako pritisnete pa polako prelazite preko njega. Zatim se kragna pegla sa druge strane, a najbolji rezultat ćete dobiti ako je malo razvučete kako bi pegla lakše prelazila preko nje.
  2. Kada ste završili sa kragnom, sledeći korak su rukavi. Oni obično predstavljaju najveći problem za one koji nisu baš iskusni u izvođenju ovog kučnog posla. Idealno je kada imate posebnu dasku za peglanje rukava jer u tom slučaju, rukave je potrebno samo prevući preko nje i detaljno ih opeglati. Međutim, ako ste jedan od onih koji nemaju ovu posebnu dasku, rukave ćete ispeglati tako što ih položite ravno i pređete peglom preko njih sa obe strane. Ovde se možete poslužiti i trikom: urolajte peškir, ubacite ga u rukav i tako ga ispeglajte. Ovako ćete izbeći stvaranje nabora. Manžetne peglajte sa obe strane i to prelazeći peglom preko njih od gore prema dole.
  3. Sledeća se pegla prednja strana košulje i to odozdo prema ramenima. Kada peglate deo na kojem se nalazi dugmad, dobro ga razvucite rukom pa temeljno opeglajte tkaninu između dugmića. Ovo ćete najlakše uraditi ako košulju stavite na neku mekanu tkaninu, tako da dugmat utone u nju.
  4. Kada je veći deo posla gotov, vreme je da se pozabavite šavom između prednjeg i zadnjeg dela košulje. Peglu snažno prislonite na ovaj deo i dobro opeglajte.
  5. Kada ste završili sa prednjim delom, košulju stavite na dasku i polako ispeglajte unutrašnjost.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Sanja Stojkov

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Hvala na savetima, više neću morati da očekujem od starijih ukućana da mi opeglaju košulju pred izlazak. Posebno mi se dopao trik sa peškirom u rukavu! :)

  2. Avatar photo

    Hvala,dosadilo mi je da mi muž stalno zvoca da ne umem da opeglam košulju,dobijem nervni slom kada mu je potrebna ispeglana košulja.jer znaš neki trik da kragna bude opeglana kao kad je kupljena.saveti su super.pozz

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *