Kako negovati masnu kosu

Masna kosa je problem koji ima veliki broj žena. On može doći do tih razmera da je žena prinudjena da pere kosu svakog dana, pa čak i dotle da se kosa umasti čak i nekoliko sati nakon pranja.
masna-kosa

Kako negovati masnu kosu

  1. Uzroci ovog problema mogu biti mnogobrojni. Preterano mašćenje kose može biti uzrokovano nekim zdravstvenim problemom kao što je na primer neki hormonski poremećaj, zatim stresom, nepravilnom ishranom ili pak prečestim pipkanjem i češljanjem kose.
  2. Postoje mnoga rešenja za ovaj problem. Prvo jeste da osobe sa masnom kosom treba da vode računa o ishrani. Naime, treba izbegavati unošenje masne hrane u organizam. Potrebno je zdravo se hraniti pre svega u ishranu uvesti što više voća i povrća.
  3. Osobe sa masnom kosom ne trebaju prati kosu svakog dana jer na taj način samo još više stimulišu jače lučenje lojnih žlezdi što samo ima kontra efekat.
  4. Kosu treba prati nekim neutralnim šamponom koji je namenjen masnoj kosi, a može se naći u svakoj apoteci. Jaki šamponi mogu oštetiti kožu glave i izazvati opadanje kose. Medjutim treba izbegavati baby šampone jer oni samo dovode do toga da se kosa još više masni.
  5. Za masnu kosu nije preporučljivo upotrebljavati regeneratore ili ukoliko se upotrebljavaju treba ih stavljati samo na vrhove kose nikako na koren. Takodje treba izbegavati razna ulja koja se koriste za sjaj kose, kao i druge preparate namenjene nekom drugom tipu kose.
  6. Prilikom ispiranje kose treba voditi računa da voda nije prevruća. Preporuka je kosu ispirati toplom vodom. Kosu je moguće ispirati i prirodnom mešavinom sirćeta, čaja i soka od limuna i vode jer oni pomažu u smanjenju masnoće. Treba birati i proizvode sa nanom jer ona u sebi ima sastojke koji su protiv masnoće.
  7. Za ispiranje kose može se koristiti i rastvor od pola čaše jabukovog sirćeta i malo vode. Ovaj rastvor ne isušuje i ne oštećuje kosu, a ima efekat da kosa izgleda sjajno i što je najbitnije čisto.
  8. Baby puder i kakao su pravi saveznici u borbi protiv masne kose. Plavušama se preporučuje baby puder, a crnkama kakao. Baby puder ili kakao staviti na četku sa kojom se kosa češlja i očešljati se.
  9. Prilikom sušenja kose treba izbegavati najjaču temperaturu fena jer to može dovesti samo da toga da kosa izgleda slepljeno i prljavo. Mnogo je bolje kosu sušiti prirodnim putem, ali ako se upotrebljava fen onda je potrebno da on bude uključen na što manju temperaturu.
  10. Sledeći korak jeste izbor frizure. Naime, osobe sa masnom kosom treba da izbegavaju šiške jer se na njima najviše vidi masnoća. Za masnu kosu su preporučljive stepenaste frizure jer one daju kosi volumen. Pravi izbor su i lokne ili minival.
  11. U borbi protiv masne kose je veoma važno što manje pipkati kosu i ne češljati je prečesto jer to dovodi do njenog mašćenja.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mirjana Krstic

SLIČNO

pletenje kikica

Kako isplesti kikice (pletenice)

Kikice predstavljaju stari afrički stil uplitanja kose koji zahteva vežbanje i strpljenje. Ako želite kikice …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *