Kako organizovati slobodno vreme

Svima nama je poznata ova rečenica: „Nemam vremena, imam obaveza“. Kako onda organizovati slobodno vreme? Pored tolikih obaveza koje nam dani donose, ne možemo sebi priuštiti malo slobodnog vremena. Ali u vašem slučaju to ne mora biti tako. Poslušajte par saveta vezanih za organizovanje vašeg slobodnog vremena.

Kako organizovati slobodno vreme

Za početak bitno je na vreme izvršiti svoje obaveze. Ne dajte da vas obaveze i poslovi zatrpaju. Mnogi od vas pomisle i kažu uradiću to sutra ili neki drugi dan, ali ne danas. Upravo u tome grešite. Bolje je svoje obaveze i zadatke uraditi danas, nego ih odlagati za neki drugi dan. Možda zvuči pomalo otrcano i dosadno, ali upravo tako možete priuštiti sebi dašak odmora. Ponekad je važno misliti malo i na sebe. To ne mora značiti da ste vi egoista, već da je i vama potrebno vaših pet minuta.

Morate uvek naći vremena za sebe, jer kada to uradite naćićete vremena i za prijatelje, porodicu i vaše partnere. Ako ste jedna od onih osoba koja obožava dane provoditi izležavajući se na sofi ili gledajući televizor u omiljenoj fotelji, onda mi imamo pravi savet za vas. Izađite u prirodu, prošetajte sa voljenom osobom ili prijateljima.
Udahnite svežeg vazduha i barem nakratko rasteretite misli koje vas podsećaju na vašu ubrzanu svakodnevnicu. Provodite što više slobodnog vremena sa porodicom, bližnjima i partnerima. Nemojte dozvoliti da vas škola, posao i drugi problemi sputavaju u vašem odmoru.

Budite kreativni – šta to znači, pitate se. Jednostavno se opustite i uživajte u onome što vam život nosi. Pokušajte na sve načine da uživate u aktivnostima koje volite i u svojim hobijima. Trudite se da zadatke i obaveze redovno izvršavate na vreme, ne odgađajući ih za neki drugi dan. Probajte rešiti više stvari odjednom. Npr: učiti preko vikenda četiri do pet predmeta i tako stvoriti sebi višak odmora. Mnogima je to prazna priča, ali to je jedan od sigurnih načina stvaranja slobodnog vremena.

Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao i da ćete uspeti pronaći i iskoristiti svoje slobodno vreme koje vam je toliko potrebno.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Mile Jovančić

Avatar photo
Profesor muzičke kulture, ali sam svestran i volim da pomažem ljudima. Nadam se da će vam se svideti moji tekstovi.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *