Kako se obući za intervju za posao

Konkurisali ste za posao, prošli ste onu prvu selekciju i sada se pitate kako se obući za intervju za posao? U ovom tekstu saznaćete kako se obući za ovakav intervju po pravilima poslovnog bontona. Prvi utisak koji ostavite na poslodavca, veoma je važan. Istina je da odelo ne čini čoveka, i da sigurno ne utiče na vaš kvalitet, ali ono ipak mnogo govori o vama.

Kako se obući za intervju za posao

Ukoliko ste neuredni, obučeni prekomotno ili obučeni kao da ste krenuli u šetnju kakvu poruku to može poslati vašem poslodavcu? Poslodavac može pomisliti da ste neodgovorni, neozbiljni i da sve shvatate olako.
Evo o kojim sve segmentima treba da razmislite prije nego krenete na intervju:

1) Odeća. I muškarci i žene za intervju u nekoj ozbiljnoj firmi treba da obuku odelo tj kostim. Odelo tamnijih boja, košulja, kravata te prigodne cipele pravi su izbor za vas. Pobrinite se da vaše odelo bude ispeglano, i da izgleda uredno na vama. Žene treba da pripaze da suknja bude dovoljne dužine i da ne bude preuska kako bi u njoj se osećale što ugodnije i komfornije.

2) Nakit. Nakit se ne preporučuje u preteranim količinama. Ne treba da nosite mnoštvo nakita, ogrlica, narukvica, pirsinga koji zveckaju i ometaju vas i poslodavcu skreću pažnju. Naušnice su sasvim dovoljne. Ukoliko imate tetovaže prekrijte ih.

3) Frizura. Pobrinite se za frizuru dan prije intervjua. Nemojte da preterate i da napravite frizuru kao da idete na neku svečanost. Neka vaša frizura bude uredna i čista.

4) Sređivanje i ulepšavanje. Šminkanje može da ispravi eventualne nedostatke, ali ako preterate možete pokvariti ukupan dojam. Malo maskare, jednostavan nenametljiv ruž sasvim su dovoljni. Muškarci treba da pripaze da njihova brada bude uredno obrijana ili potšišana.

5) Spremanje. Svu odeću spremite dan ranije i ostavite je na mesto gde se neće izgužvati ili isprljati. Nikako ne želite da sat vremena pre zakazanog termina otkrijete da vam nešto ne stoji dobro ili da je neki deo odeće potrgan ili prljav.
Posle oblačenja, opustite se, udahnite i spremni ste da osvojite poslodavca svojim znanjem i veštinama koji su na 1.mestu.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jovana Knežević

Avatar photo
Poslovni marketing je moja uža specijalnost. Obožavam da pratim trendove, a u poslednje vreme sam se obrela i u internet marketing-u.

SLIČNO

Kako zaposliti radnika

Kako zaposliti radnika

Ako vaša kompanija želi da zaposli nekoga, onda to više ne zavisi u tolikoj meri …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *