Kako biti dobar u školi

Svako dete teži da bude što bolje u školi. To uopšte nije teško ako se malo potrudi. Ovde ću pokušati da pomognem deci pre svega u osnovnoj školi, jer znam da su tu uvek najveći problemi.
skola

Kako biti dobar u školi

  1. Tačno je da u dobu posle 5-og razreda počinje pubertet. To znaju i roditelji i nastavnici. Oni vas ne mrze pa ih slobodno pitajte za pomoć.
  2. Što veću ocenu želite, više rada morate uložiti. Nije dovoljno ako dobijete peticu da kažete: „E, u redu ja imam peticu ne moram više da učim.“ Ne. Posle toga morate još više da učite.
  3. Najpre, ako želite dobru ocenu, morate da radite domaći. Kroz domaći se uči a takođe možete dobiti plus ili čak veću ocenu. To već zavisi od nastavnika. Odvojite pola sata ili sat dnevno samo za domaći. Rasčistite sto od svih stvari(npr. igračaka, slika, ostalih knjiga…) dakle svega što vam može odvući pažnju. Ako nemate domaći (što je retkost) pokušajte da radite nešto korisno. Na primer možete odraditi 10 zadataka iz matematike. Ili pročitati jedan tekst iz engleskog.
  4. Posle domaćeg odmorite pola sata. Recimo, odgledajte TV. Ili pročitajte poglavlje neke knjige. Tako ćete se malo opustiti.
  5. Nakon toga, kreće učenje. I za učenje možete odvojiti sat ili dva. Zavisi šta učite, koliko treba da učite i da li vam je taj predmet težak. Ako budete slušali na času kada nastavnik predaje, zapamtićete dosta a kući možete samo pročitati i obnoviti.
  6. Čitajte sve polako i pažljivo, da razumete. Recite sebi: „Ja to mogu!“, a zatim krenite. Obećajte sebi neku nagradu. Na primer ako naučite 2 lekcije iz istorije, imate pola sata vožnje skejtom. Ili ako dobijete veću ocenu na kontrolnom iz biologije nego inače, častite sebe duplo većim sladoledom nego inače.
  7. Takođe, možete učenje učiniti zabavnim. Smislite neki svoj način. Možete recimo naučiti istoriju kroz stihove. Sastavite da se rimuju. Ili uzmite sliku kostura dok budete učili biologiju. Ali na neki popseban način to uradite.
  8. Možete učiti i u društvu. Neki kažu da im je tako lakše. Ako hoćete, možete otići u prirodu i tamo staviti neko ćebe na zemlju, pa onda učiti. Imate milion mogućnosti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dušan Melentijević

Avatar photo
Veoma volim sportove i prirodu. Nadam se da ću svojim savetima pomoći drugima.

SLIČNO

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *