Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

Nezgode u kući su veoma česte. Ponekad mogu da budu veoma opasne, a najčešće se dešavaju deci. Trebate imati sledeće stvari na umu kako bi ste izbegli rizike.

deca kuca

Kako da smanjite rizik od dečijih nezgoda u kući

  1. Kada je u pitanju spavaća soba potrudite se da ne ostvaljate opasne predmeta na otvorenom. Ne pušite u krevetu. Prozore treba obezbediti da deca ne bi mogla da ih otvore. Postoje zaštitne brave i zaštitne mreže koje možete nabaviti.
  2. Kada je u pitanju tavan obavezno je da postoji ograda na stepenicama koje vode do tavana. Poželjno je da se svetlo pali pre izlaska na tavan.
  3. U kupatilu ne ostavljajte nikada lekove i hemikalije na vidljivo mesto, trebaju biti van domašaja dece. Bacajte lekove i hemikalije odmah čim prođe rok upotrebe. Nikad ne ostvaljajte malo dete u kadi jer za davljenje je dovoljno 10 cm vode. Nijedan električni uređaj ne treba da se uključuje u kupatilu.
  4. Ukoliko u dnevnoj sobi imate velike staklene površine na vratima ili plakarima prelepite providnom folijom koja drži polomljeno staklo. Sve utičnice pokrijte maskama.
  5. Ulaz u kuću mora biti dobro osvetljen pogotovo ukoliko ima stepenica ili visokih pragova. Najopasnija su ona predsoblja koja imaju uglancane parketa, ukoliko imate prostirke na kliznim površinama, one moraju biti pričvršćene za pod.
  6. U kuhinji svi kućni aparati bi trebalo da imaju što kraće gajtane da ih slučajno ne bi zakačili. Pazite da vam drške šerpi nikad ne viri van granica šporeta. Sve preparate za čišćenje držite van domašaja dece.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

animiranje dece

Kako naterati dete da se pokrene

Svaki roditelj iz ličnog iskustva može da potvrdi da današnja deca nisu aktivna kao što …

2 komentari

  1. Avatar photo

    Dobre mere predostrožnosti! dodala bih i zaštite za oštre ivice i zaštitu za štekere, jer tu deca mnogo vole da čačkaju. Ili jednostavno štekere prelepite lepljivom trakom

  2. Hvala bogu pa sada mogu da se kupe zaštitnici za decu :)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *