Kako neutralisati neugodni miris vaginalnog sekreta

Neugodni miris vaginalnog sekreta najčešće nastaje od neke infekcije bakterijama, a dešava se da to izazovu i gljivice. Tada, pri uzimanju vaginalnog brisa, najčešće rezultat pokaže da imate III grupu vaginalnog sekreta ili VI. Izmenjen miris sekreta može da se javi i nakon uzimanja neke hrane, npr.ribe.

vaginalni-sekret

Kako neutralisati neugodni miris vaginalnog sekreta

  1. Intimnu higijenu obavljajte svakog dana, obavezno uveče, a kad su temperature visoke i kad se više znojite, i više puta. Neizostavno je, tuširanje posle odnosa. Neke žene se, obavezno posle defekacije (velike nužde), peru.
  2. Što se tiče veša, najbolji je pamučni, jer svaki drugi izaziva iritaciju. O tangama da i ne govorimo. Takođe, veš u boji koji se ne pere na visokim temperaturama, nije dobar, iako je pamučan. Idealno je bar neko vreme, dok se sekret ne sredi nositi bele gaćice, koje se lepo iskuvaju u mašini za veš.
  3. Pri intimnoj higijeni, postoje razne teorije, koja sredstva treba koristiti za pranje. To već morate da probate, jer je individualno koji ph faktor baš vama odgovara. Nikako ne koristite jake sapune, mirisne kupke ili dezodoranse za intimnu regiju. Dovoljno je spolja sa najblažim sapunom oprati kosmati deo, a unutar usmina, samo čista voda.
  4. Kad se utvrdi vaginalna infekcija, ginekolog najčešće prepiše vaginalete po antibiogramu. Važno je pridržavati se terapije vremenski i ne prekidati po svojoj volji, misleći da je infekcija prošla. U tom periodu se normalno treba uzdržavati od sexualnih odnosa.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Jelena Ivković

Avatar photo

SLIČNO

vitamin c

Kako vitamin C utiče na naš imunitet

Vitamin C igra glavnu ulogu u stvaranju kolagena, koji je važan za rast i obnavljanje …

Jedan komentar

  1. Avatar photo

    Sjajno napisano!Vrlo korisne smernice za svaku zenu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *