Kako izlečiti promuklost

Promuklost je obično prouzrokovana predugim, preglasnim ili nepravilnim forsiranjem glasnih žica i mišića grkljana, usled čega dolazi do iritacije glasa. Loše navike, poput pušenja ili preteranog konzumiranja alkohola mogu da oštete glasnice koje su vrlo osetljive strukture.
promuklost

Kako izlečiti promuklost

  1. Ukoliko ste bili na nekoj žurci i upražnjavali sve gore navedeno, velike su šanse da ćete se sledećeg dana probuditi sa promuklim glasom.
  2. Ono što je za utehu jeste da promuklost kao pojava ne predstavlja ozbiljan poremećaj govornog aparata i da se uz adekvatan tretman može brzo prevazići.
  3. Lekari uglavnom preporučuju mirovanje, uzimanje dosta tečnosti, izbegavanje začinjenih jela kao i supstanci koje isušuju organizam, poput alkohola i kofeina. Takođe se preporučuje izbegavanje pušenja ili sedenje u zadimljenim i neprovetrenim prostorijama.
  4. Trebalo bi da se suzdržavate od svakog govora, naročito onog glasnog.
  5. Može se desiti čak i da dođe do povišene temperature ili natečenih limfnih žlezda, u tom slučaju potrebno je posetiti lekara i korisiti antibiotike.
  6. Mnogo veću pažnju treba obratiti ukoliko se promuklost javlja kao simptom nekog oboljenja, da li je u pitanju akutni laringitis ili brojne virusne infekcije gornjih disajnih puteva.
  7. Tada lečenje počinje otkrivanjem i tretiranjem onih bolesti koje prouzrokuju promuklost.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Ema Nikolic

SLIČNO

sunce organizam

Kako sunce utiče na naš organizam i kožu i kako se zaštititi

Sunce sve jače i jače greje i treba ga se čuvati. Iako svi jedva dočekamo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *