Kako biti šarmantan

Kako biti šarmantanŠarm vam može pomoći u bezbroj situacija, bilo da želite još malo topinga na vaš sladoled, ili možda napredovanje u službi. Šarmantno ponašanje može da napravi razliku između običnog i prvoklasnog trenera. Da li ste vi šarmantni? Ukoliko je odgovor ne, jednostavno pratite ove upute i za kratko vreme ćete naučiti kako da ostavljate pozitivan uticaj na ljude svuda oko sebe.

1) Lepo se oblačite. Osoba će steći utisak o vama u 6 sekundi. Ovo je vremenski period koji je jedva dovoljno da ih pozdravite! Imaće bolje mišljenje o vama na osnovu toga kako izgledate. Obratite pažnju da je vaša odeća uredna i ispeglana. Gajite higijenu. Ne preterujte sa parfemima i kolonjskim vodama.

2) Smešite se. Osmeh je vaše najbolje oružje, jer on šalje mnogo različitih nemuštih poruka drugim ljudima. Možete se osmehnuti po susretu kako bi osobi stavili do znanja da vam je drago zbog toga što je vidite. Možete se smašiti u toku razgovora kako bi joj stavili do znanja da je slušate. Možete se osmehnuti kada vas nešto zabavlja. Možete se osmehnuti i klimnuti glavom kako bi podržali nečiju priču. Postoji osmeh za različite situacije. Radite na različitosti vašeg osmeha i načinu na koji ćete ga koristiti u različitim situacijama.

3) Budite dobar i aktivan slušač. Osmehujte se i klimajte glavom. Ostvarite kontakt očima i fokusirajte se na osobu sa kojom pričate. Učestvujte u raspravi, bez da govornika prekidate. Ne postoji mnogo stvari koje su bitnije od dobrog sagovornika. Budite otvoreni sa osobom sa kojom razgovarate. Pokušajte da pričate više o njoj nego o vama. Niko ne voli hvalisavce.

4) Čvrsto stegnite ruku osobe koju upoznajete, sa kojom se sastajete ili od koje se rastajete. Niko ne voli ljude koji su mlitavi pri rukovanju. Ne stežite previše. Čvrst stisak ruke daje do znanja osobi da ste iskreni.

5) Budite svestrani. Bilo da ste mnogo pročitali ili mnogo proputovali, dobro je imati znanje iz različitih sfera znanja. Međutim, potrudite se da ne budete sveznalica. Lepo je biti u stanju da nađete zajedničke teme sa ljudima koje susrećete; mrsko je ispravljate načine na koji oni gledaju na neke stvari. Budite spremni da prihvatite sve vrste ljudi.

6) Vodite računa o vašem ponašanju! Primetili ste kako je Džejms Bond uljudan sa svima? Zbog toga svaki put nađe put do srca žene. Pijte iz čaše, ne iz flaše. Pazite na reči koje upotrebljavate, pogotovo ako ste u društvu suprotnog pola.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Dario Mirković

Avatar photo
Praksa je i u vezama najbitnija stvar. Mnogi kažu za mene da sam baš srećan sa ženama, a ja u stvari samo znam kako se treba ponašati prema njima.

SLIČNO

tasna

Kako nositi i ostavljati tašnu

Ako ste imali nesreću da vas pokradu, poznat vam je strašan osećaj kada vam srce …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *