Kakopedija > Zdravlje i lečenje > Kako ukloniti podvaljak

Kako ukloniti podvaljak

Podvaljak ili podbradak (da ne kažem podgušnjak), najčešće počinje da nam smeta, to jest, vidljiviji je kad dođemo u neke „fine“ godine. Muči i žene i muškarce podjednako. Može da se pojavi i kada se ugojimo, ali smo mi tada previše zaokupljeni stomakom ili drugim delovima tela. I onda se fotografišemo, povodom neke prilike, a drugi ,gledajući slike, komentarišu kako smo se „ubucili“, samo zahvaljujući našem podbratku. Podbratak nam smeta i kad je debeo, a i kad „visne“, nema razlike.
podvaljak

Kako ukloniti podvoljak

 1. Svako naglo mršavljenje, ostavlja kožu bez tonusa, izaziva „viseći“ efekat. Zato je bolje mršaviti, kontinuirano, po preporuci 4-5 kg mesečno.
 2. Potrudite se da u ishrani izbacite proizvode od belog brašna,vruć hleb, testenine, krofne i uštipke, sve one „naduvajuće“ delikatese.
 3. Vežbajte, vežbe za podbradak možete da radite i sedeći. Na primer:
  • Zabacite glavu pozadi, licem ka plafonu i napućite usne kao da želite da poljubite plafon. Brojite do 5, pa ponovite više puta.
  • Stavite šake na čelo i isprepletite prste i onda gurajte čelom ruke. Osetićete kako se vrat zateže.
  • Širom otvaraje i zatvaraje usta, kao da želite da se nasmejete i u isto vreme kažete slovo A. Ponavljajte više puta.
  • Držite glavu uspravno, i okrećite glavu od jednog ka drugom ramenu.
 4. Neke studije kažu da žvakanjem žvake i smejanjem „od srca“, povećavamo rad donje vilice i mišića ispod brade, pa samim tim zatežemo i podbradak.
 5. Muškarci mogu dužom bradom da sakriju podvaljak, a žene veštim šminkanjem. Nikada nemojte da ostavite ne razmazan tečni puder do ivice lica, već ga blago razmažite i prema vratu. Preporučuje se da se na sam podbrdak stavi tanji sloj tamnijeg pudera od lica, a na lice obavezno rumenilo i šimer, koji odvlače pažnju.
 6. Postoje i kreme koje zatežu kožu, a možda su dovoljne i obične za negu kože lica, a prevashodno, uvek kad negujemo kožu lica, zaboravimo na vrat i dekolte, pa nas onda čudi kad nas telo „nagradi“ podvaljkom.
 7. I naravno tu je i estetska hirurgija, kao način za uklanjanje, ko ima mogućnosti.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Saveti

Upozorenja

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 13, prosek: 4,31

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Jelena Ivković

SLIČNO

sunce organizam

Kako sunce utiče na naš organizam i kožu i kako se zaštititi

Sunce sve jače i jače greje i treba ga se čuvati. Iako svi jedva dočekamo …

Ostavite odgovor