Kako igrati counter strike preko interneta

Counter strike je jedna od najpopularnijih online igara ikada. Ako je nikada niste igrali, sigurno ste bar čuli za obračun ˝kantera˝i ˝terora˝. Ova igra jeste pucačina iz prvog lica, izašla 2003. godine ali je i dalje jedna od najigranijih igrica preko interneta, iako grafički dosta zaostaje za novijim igricama. Tema igre je borba između terorista i policajaca. Teroristi imaju za zadatak da postave bombu C4 na određeno mesto ( postoje 2 mesta na svakoj mapi ), ili da ubiju sve policajce, a cilj antiterorista jeste da ne dozvole teroristima da postave bombu ili da ih likvidiraju. Takođe na nekim mapama se nalaze i taoci, koje policajci treba da oslobode. Svaka runda traje oko 2 minuta, što je dovoljno vremena da napravite par ubistva i postavite ili deaktivirate bombu.
counter-strike

Kako igrati counter strike preko interneta

  1. Da bi igrali ovu igru morate je prvo instalirati. To ne oduzima mnogo vremena a ni prostora na hard disku. Možete je skinuti sa interneta, lako je naći je. Najviše ljudi igra 1.6 counter strike verziju, pa je najbolje nju nabaviti.
  2. Kada uđete u igru, upišite svoj nick, tj. ime pod kojim ćete postati poznati na serverima kao hladnokrvni ubica.
  3. Podesite sensitivity ( brzinu miša ), boju i veličinu nišana.
  4. Podesite komande na kojima ćete se kretati, skakati, čučnuti i pucati. Takođe bitno je namestiti rezoluciju koja odgovara vašem monitoru
  5. Sve ove stvari možete podesiti u sekciji Options, u samoj igri.
  6. Sledeće što vam treba jesu IP adrese servera preko kojih ćete igrati. Postoji mnogo servera u Srbiji i svetu, i svi su vam dostupni, samo je potrebno nabaviti njihovu IP adresu. To možete uraditi tako što ćete na nekom forumu videti adresu nekog servera, ili jednostavno otići na sajt www.trackthegame.com i nabaviti adresu servera. Postoje serveri na kome se skupljaju delije, grobari pa i nišlije ili beograđani, ali i oni na kojima igraju samo dobro uvežbani igrači. Lako ćete naći sebi mesto i zabaviti se.
  7. Kada izaberete server na kojem želite da igrate, iskopirajte adresu u konzolu. Pritiskom dugmeta na tastaturi ispod dugmeta ESC, a sa leve strane od broja 1, otvoriće vam se novi prozor u kome treba napisati connect i iskopirati IP adresu koja se sastoji od vise brojeva i tačaka ( npr. 193.192.59.233:27033 ). Kada to uradite, dovoljno je pritisnuti ENTER i započeti igru preko interneta.
  8. Servere možete dodati u favorite kako bi ih kasnije lakše našli i igrali na njima.
  9. To ćete uraditi tako što ćete u meniju igre kliknuti na Find servers i onda u novootvorenom prozoru kliknuti na Add server. Tada ćete upisati IP adresu željenog servera i pritisnuti na add this address to favorites.
  10. Ako ste novi u ovoj igri, ili niste dostigli nivo koji želite, možete pročitati moj drugi članak Kako postati dobar counter strike igrač i pokupiti neke korisne savete i tako unaprediti svoju igru.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nikola Davidović

Avatar photo
Oduvek sam tražio odgovore na hiljadu - kako... Sada ih dajem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *