Kakopedija > Hobi i igre > PC igrice > Kako postati dobar counter strike igrač

Kako postati dobar counter strike igrač

Ako ste se ˝navukli˝na igru counter strike, sigurno je vaš cilj da što brže napredujete i imate što više ubistva. Ovaj tekst će vas upoznati sa nekim cakama i forama oko pucanja, skrivanja, šunjanja i oružja. Naravno, što više vremena provodite u igrici to će biti lakše da likvidirate protivnika bilo kojim oružjem. Counter strike nije igrica u kojoj ne treba juriti i pucati, ovo je strateška igra u kojoj je potrebno dosta veštine i refleksa.
counter strike

Kako postati dobar counter strike igrač

 1. Učite se na botovima
  Ukoliko ste početnik, i ne poznajete mape dobro, preporuka je da igrate sa botovima dok ne upoznate mape i ne steknete utisak da ste spremni da se gledate preko nišana sa živim igračima širom sveta. Izaberite nivo botova koji vam odgovara i igrajte dok ne ukapirate odakle vam sve protivnik može oduzeti život.
 2. Upoznajte svoje oružje
  Kada upoznate mape vreme je da i na oružje obratite pažnju. Jako je bitno da dobro poznajete oružje koje imate u rukama, bilo da je to puška, pištolj, bomba ili nož. Morate znati koliko je to oružje ubojito, koliko je precizno i koliko metaka ima. Rafalna paljba je dobra samo iz bliza, ako baš natrčite na protivnika, i tada ne oklevajte, držite prst na obaraču dok ga ne ubijete. Ali ako je udaljenost između vas malo veća, bićete precizniji ako ispaljujete po 3-4 metka. Ako ste kupili snajper ( awp ), morate imati mirnu ruku ali i dobar refleks. Snajperom možete usmrtiti protivnika jednim metkom, ali nemojte trčati sa njim, i napadati, za to koristite pištolj. Vodite računa da pištolj bude repetiran i pun, nemojte krenuti u napad sa 2 ili 3 metka u šaržeru.
 3. Poboljšajte reflekse i skill
  U ovoj igri refleksi i veština su presudni kako bi ostali živi i usmrtili protivnika. Sve to ćete najbrže unaprediti na deathmatch serverima. To su serveri na kojima nema partija, nema prekida, non-stop se igra, i čim vas ubiju pojavljujete se ponovo na drugom delu mape i odmah nastavljate sa kretanjem i pucanjem. Tu ćete biti primorani da brzo razmišljate, brzo se krećete i gledate svuda oko sebe, jer protivnik može biti iza svakog ćoška. Ako na ovim, deathmatch, serverima provedete po sat – dva dvnevno vrlo brzo ćete steći veštinu i lako se snaći kasnije na serverima koji su podeljeni na partije. Postoje i aim mape, tj. aim serveri na kojima se koriste samo snajperi, pa ćete na njima naučiti kako da koristite sniper, kako da izbegavate metke protivnika sa snajperom i kako da se krećete sa tom vrstom oružja. Na tim mapama se dosta koriste i pištolji, kada se nađete oči u oči sa protivnikom. Pored ovih servera, vrlo korisno vam može biti i igranje na HeadshootDeathmach serverima. Kao što samo ime kaže, tu se radi o deathmatch-u u kome se protivnik može ubiti samo pogotkom u glavu. Jedan metak u glavu bilo kojim oružjem može biti smrtonosan za protivnika, zato vežbajte preciznost i reflekse i budite najbolji na serveru.
 4. Naučite da koristite radar
  Radar se nalazi u gornjem levom uglu vašeg monitora i mnogo vam može pomoći u snalaženju na mapi. Zapamtite sledeće stvari i iskoristite radar, budite u prednosti u odnosu na protivnika.
  Crvena tacka na radaru predstavlja VIP-a (vide ga samo counteri na AS_mapama, a nosioce bombe vide samo teroristi)

  • Trougao na dole predstavlja tvoje igrace ali su na spratu nize
  • Trougao na gore predstavlja tvoje igrace ali su na spratu vise
  • Žuta tačkaa predstavlja tvog igraca koji koristi radio ( radio se koristi na slovo K )
 5. Nemojte da odate svoj položaj
  Naučite da se šunjate (držite shift dok hodate), tako vas protivnik neće čuti i neće znati gde da vas očekuje. Možete koristiti i prigušivače za oružje koji se nameštaju desnim klikom miša dok držite željeno oružje. Prigušivač će biti tiši i veća je verovatnoća da potivnik ne čuje da mu se približavate dok pucate. Potrudite se da budete tihi i da vas ne oda hodanje, repetiranje, pucanje ili potpisivanje na zidu (potpisujete se na slovo T). Koristite slušalice i osluškujte oko sebe. Svaki šum koji napravi vaš protivnik može biti smrtonosan, jer ćete znati gde da ga sačekate i usmrtite. Ako imate malo energije, pametno je sakriti se iza neke kutije, ili nekog stuba i osluškivati korake protivnika i tako doći do lakog ubistva. Potrudite se da ostanete živi do kraja partije, tako ćete sačuvati oružje i pare.
 6. Igraj, igraj i samo igraj
  Teorija je ovde ispisana, ali da bi to sve primenili u praksi potrebno je vremena i dosta igranja. Ne očajavajte ukoliko vam ne polazi za rukom sve od ovoga, igrajte, trudite se i pročitajte opet ove savete ako je potrebno. Kada poginete, gledajte najbolje igrače na mapi. Pratite svaki njihov potez, njihovo kretanje i kako pucaju, dosta se može naučiti i iz posmatranja sa strane.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Sponzorisani članci

loading...

Oceni članak

Oceni članak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdicebroj glasova: 10, prosek: 4,70

Loading...

Zabrana kopiranja članka

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.
Nikola Davidović
Oduvek sam tražio odgovore na hiljadu - kako... Sada ih dajem!

Ostavite odgovor