Kako postati dobar counter strike igrač

Ako ste se ˝navukli˝na igru counter strike, sigurno je vaš cilj da što brže napredujete i imate što više ubistva. Ovaj tekst će vas upoznati sa nekim cakama i forama oko pucanja, skrivanja, šunjanja i oružja. Naravno, što više vremena provodite u igrici to će biti lakše da likvidirate protivnika bilo kojim oružjem. Counter strike nije igrica u kojoj ne treba juriti i pucati, ovo je strateška igra u kojoj je potrebno dosta veštine i refleksa.
counter strike

Kako postati dobar counter strike igrač

  1. Učite se na botovima
    Ukoliko ste početnik, i ne poznajete mape dobro, preporuka je da igrate sa botovima dok ne upoznate mape i ne steknete utisak da ste spremni da se gledate preko nišana sa živim igračima širom sveta. Izaberite nivo botova koji vam odgovara i igrajte dok ne ukapirate odakle vam sve protivnik može oduzeti život.
  2. Upoznajte svoje oružje
    Kada upoznate mape vreme je da i na oružje obratite pažnju. Jako je bitno da dobro poznajete oružje koje imate u rukama, bilo da je to puška, pištolj, bomba ili nož. Morate znati koliko je to oružje ubojito, koliko je precizno i koliko metaka ima. Rafalna paljba je dobra samo iz bliza, ako baš natrčite na protivnika, i tada ne oklevajte, držite prst na obaraču dok ga ne ubijete. Ali ako je udaljenost između vas malo veća, bićete precizniji ako ispaljujete po 3-4 metka. Ako ste kupili snajper ( awp ), morate imati mirnu ruku ali i dobar refleks. Snajperom možete usmrtiti protivnika jednim metkom, ali nemojte trčati sa njim, i napadati, za to koristite pištolj. Vodite računa da pištolj bude repetiran i pun, nemojte krenuti u napad sa 2 ili 3 metka u šaržeru.
  3. Poboljšajte reflekse i skill
    U ovoj igri refleksi i veština su presudni kako bi ostali živi i usmrtili protivnika. Sve to ćete najbrže unaprediti na deathmatch serverima. To su serveri na kojima nema partija, nema prekida, non-stop se igra, i čim vas ubiju pojavljujete se ponovo na drugom delu mape i odmah nastavljate sa kretanjem i pucanjem. Tu ćete biti primorani da brzo razmišljate, brzo se krećete i gledate svuda oko sebe, jer protivnik može biti iza svakog ćoška. Ako na ovim, deathmatch, serverima provedete po sat – dva dvnevno vrlo brzo ćete steći veštinu i lako se snaći kasnije na serverima koji su podeljeni na partije. Postoje i aim mape, tj. aim serveri na kojima se koriste samo snajperi, pa ćete na njima naučiti kako da koristite sniper, kako da izbegavate metke protivnika sa snajperom i kako da se krećete sa tom vrstom oružja. Na tim mapama se dosta koriste i pištolji, kada se nađete oči u oči sa protivnikom. Pored ovih servera, vrlo korisno vam može biti i igranje na HeadshootDeathmach serverima. Kao što samo ime kaže, tu se radi o deathmatch-u u kome se protivnik može ubiti samo pogotkom u glavu. Jedan metak u glavu bilo kojim oružjem može biti smrtonosan za protivnika, zato vežbajte preciznost i reflekse i budite najbolji na serveru.
  4. Naučite da koristite radar
    Radar se nalazi u gornjem levom uglu vašeg monitora i mnogo vam može pomoći u snalaženju na mapi. Zapamtite sledeće stvari i iskoristite radar, budite u prednosti u odnosu na protivnika.
    Crvena tacka na radaru predstavlja VIP-a (vide ga samo counteri na AS_mapama, a nosioce bombe vide samo teroristi)

    • Trougao na dole predstavlja tvoje igrace ali su na spratu nize
    • Trougao na gore predstavlja tvoje igrace ali su na spratu vise
    • Žuta tačkaa predstavlja tvog igraca koji koristi radio ( radio se koristi na slovo K )
  5. Nemojte da odate svoj položaj
    Naučite da se šunjate (držite shift dok hodate), tako vas protivnik neće čuti i neće znati gde da vas očekuje. Možete koristiti i prigušivače za oružje koji se nameštaju desnim klikom miša dok držite željeno oružje. Prigušivač će biti tiši i veća je verovatnoća da potivnik ne čuje da mu se približavate dok pucate. Potrudite se da budete tihi i da vas ne oda hodanje, repetiranje, pucanje ili potpisivanje na zidu (potpisujete se na slovo T). Koristite slušalice i osluškujte oko sebe. Svaki šum koji napravi vaš protivnik može biti smrtonosan, jer ćete znati gde da ga sačekate i usmrtite. Ako imate malo energije, pametno je sakriti se iza neke kutije, ili nekog stuba i osluškivati korake protivnika i tako doći do lakog ubistva. Potrudite se da ostanete živi do kraja partije, tako ćete sačuvati oružje i pare.
  6. Igraj, igraj i samo igraj
    Teorija je ovde ispisana, ali da bi to sve primenili u praksi potrebno je vremena i dosta igranja. Ne očajavajte ukoliko vam ne polazi za rukom sve od ovoga, igrajte, trudite se i pročitajte opet ove savete ako je potrebno. Kada poginete, gledajte najbolje igrače na mapi. Pratite svaki njihov potez, njihovo kretanje i kako pucaju, dosta se može naučiti i iz posmatranja sa strane.
Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Nikola Davidović

Avatar photo
Oduvek sam tražio odgovore na hiljadu - kako... Sada ih dajem!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *