Kako igrati Dotu

Kako igrati DotuDota je popularna pc igrica zasnovana na Warcraftovom III enginu – motoru. U ovom članku ćete saznate osnovne stvari da bi mogli igrati Dotu. Nastala je u kućnoj izradi jednog od fanova Warcrafta i ubrzo stekla ogromnu popularnost. Danas milioni igraju dotu. Evo par saveta kako početi a ovom igricom.

DotA se ne može igrati ako nemate instaliran Warcraft III i njegovu ekspanziju zajedno sa poslednjom verzijom DotA-e. Kada ste instalirali Warcraft III sa njegovom ekxpanzijom zajedno sa poslednjom verzijom Dote trebate kreirati Battle.net profil. Pre ulaska u Battle.net podesite grafiku u opcijama tako da igra teče glatko (ovo vredi samo za kompjutere sa slabijim konfiguracijama).

Kada završite sa podešavanjem predlažem da pokrenete DotA u Single-Player modu da bi se upoznali sa mapom, lokacijama raznih predmeta i različitim vremenima za pojavljivanje. Posle toge ste spremni za Online igru. Preko svog Battle.net profila se prijavite i izaberete jedan od ponuđenih servera. Predlažem da izaberete server kreiran u Evropi tako da bi ste smanjili Lag.

Kada izaberete jedan od ponuđenih servera ućićete u Lobby (hodnik). U lobby-u se igrači opredjeljuju u kojem od dva ponuđena tima da igraju. Kada su svi igrači izabrali timove igra moze da počne. Kada se učitavanje igre završi pojavljujete se bez heroja. U tom trenutku trebate izabrati jednog od 93 ponuđena heroja. Za pobedu vašeg tima potrebno je znati potrebe vašeg tima tj kojeg heroja odabrati da bi vaš tim bio uspešan.

Neki heroji služe za lečenje, jedni za nanošenje štete a drugi za primanje i umanjivanje štete koje protivnički heroji nanose vašem timu. Dobar tim mora imati kombinaciju svih tih heroja da bi pobedili.

Kada odaberete svog heroja potrebno je da ga naoružate raznim predmetima. Predmete (Items) mozete kupovati od raznih NPC-eva (Navigated by Personal Computer). Da bi ste kupili predmete trebaju vam zlatnici. Zlatnike dobijate tako što ubijate protivničke jedinice ili heroje. Ubijanjem heroja protivničkog tima takođe dobijate expirience (iskustvo) koji vašem heroju podiže Level (nivo). Sa većom količinom zlatnika možete kupiti jače predmete. Jednom kada igra počne može i da traje i po nekoliko sati (u zavisnosti od veštine igrača koji igraju).

Pobedu odnosi onaj tim koji prvi uništi protivničkog Ancient-a. Čitava igra se zasniva na napadanju i odbrani. Prvo jedan tim napada tim koji se povlači u svoju bazu. Tim koji napad trudi se naneti što više štete protivničkoj bazi pre nego što se povuku u svoju bazu.

DotA je veoma popularna i rasprostranjena među gamerima. U Južnoj Koreji DotA i Starcraft su nacionalni sportovi, a igrači su super zvezde.

Vaša reklama u ovom članku?
Sponzorišite ovaj članak sa reklamom ka vašem sajtu, poslu, ponudi.. Budite brži od vaše konkurencije. Kliknite ovde za više informacija

Zabrana kopiranja članka

Ceo sadržaj ovog članka je vlasništvo sajta Kakopedija.com i autora, ukoliko nije drugačije napisano. Njegovo preuzimanje je uslovljeno Creative Commons 3.0 licencom. Svako kopiranje i korišćenje materijala bez navođenja autora i linka ka izvoru, ili korišćenje u komercijalne svrhe smatra se kršenjem autorskih prava i podleže zakonskim sankcijama.

Maja Prulić

Avatar photo
Studiram informatiku i za mene sve kažu da sam PC freak. Pokušaću da napišem neke male, ali korisne savete na ovom sajtu.